Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

04-12-2018 

TALLER SOBRE REG I DISSENY D’HORTS URBANS OBERT A TOTHOM

Un dels 74 horts ecològics urbans al municipi. 

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha organitzat aquesta tardor dos tallers per donar eines i aportar nous coneixements a propòsit de l’agricultura ecològica. El primer, el 27 de novembre passat, va tractar la fertilització i la planificació de cultius i s’adreçava a persones concessionàries d’algun dels horts ecològics urbans del municipi. 

Aquesta vegada, el proper taller, que també és gratuït, està obert a totes les persones empadronades a Sant Pere de Ribes interessades en el món de l’agricultura ecològica i no únicament a les adjudicatàries d’algun dels horts. Es realitzarà l’11 de desembre que ve, a la sala polivalent Vinya d’en Petaca i als horts ecològics urbans de les Roquetes, des de les 9.15 i fins a les 13 hores. De 10.30 a 11.15 hores es farà un descans per esmorzar i poder-se desplaçar in situ per compte propi fins als horts del nucli de les Roquetes.  

En aquest segon taller s’ampliaran els coneixements sobre el reg i bon ús de l’aigua (amb les tècniques del reg per microaspersió i goteig) i alhora es tractarà de les eines i del disseny d’aquests trossos de terra on es conreen verdures i llegums

Les persones interessades cal que s’hi inscriguin per escrit prèviament presentant-se a una de les dues OAC del municipi, amb el seu DNI. Tenen temps fins aquest divendres 7 de desembre. L’horari d’obertura de les OAC (a Ribes, plaça de la Vila, 1, i a les Roquetes, pl. Vinya d’en Petaca) és de 8.30 a 14 hores. 

El sistema d’adjudicació és mitjançant una borsa de llicències d’ús temporal de les parcel·les disponibles i les persones que en vulguin formar part poden apuntar-se al llarg de l’any a les OAC i formalitzar així la petició sempre que compleixin el perfil i requisits que es demanen. Cal ser jubilat i/o pensionista, estar a l’atur o tenir necessitats socials, o bé ser una entitat o associació amb finalitat social. Les bases es poden consultar a les mateixes OAC i al web municipal www.santperederibes.cat. A hores d’ara, el municipi compta amb 74 horts ecològics urbans repartits al municipi, 40 a Ribes i 34 a les Roquetes.