Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Formació

03/07/2019 13:28

La conferència "El futur del treball" s'ha celebrat aquest matí a la Casa de Vila. 

Aquest matí, 3 de juliol, s’ha celebrat a la sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila una conferència al voltant del futur del treball en el marc de les jornades impulsades per la Fundació Inform, qui gestiona la xarxa SEFED, amb l’objectiu de crear un Pla Estratègic pels pròxims quatre anys. La conferència, titulada “El futur del Treball”, ha anat a càrrec del soci fundador de Future for Work Institute, Jordi Serrano, i hi han assistit una vintena de persones procedents de diversos municipis, l’alcaldessa, Abigail Garrido, el regidor de Formació professional i d’Oficis, Josep Maria Llopart, i el gerent de la fundació INFORM, Miquel-Muç Vall.

La Fundació Inform és una entitat dedicada a oferir serveis de formació per facilitar la inserció laboral i són els responsables de la Xarxa SEFED de l’Estat espanyol amb més de 300 programes en marxa. Enguany està reiniciant el seu pla estratègic per tal d’ajudar a la fundació en quatre aspectes fonamentals: fixar una direcció, concentrar esforços, definir organització i proporcionar consistència. Per assolir aquest objectiu, la fundació ha volgut crear un espai de reflexió obert i ha organitzat aquestes jornades que inclouen sessions de treball, conferències al voltant de la tecnologia i l’ocupació i, finalment, reunions de seguiment del procés d’elaboració del pla estratègic.

El programa SEFED, que l’any passat va celebrar el seu 30è aniversari, és un projecte de formació ocupacional que es va originar a Sant Pere de Ribes amb la finalitat de formar persones aturades en el camp de l’administració i la gestió d’empreses. Amb el lema “aprendre fent, aprendre treballant”, reprodueixen situacions reals mitjançant la simulació d’empreses com a metodologia d’aprenentatge. Per aconseguir-ho, el centre adopta la forma i la distribució d’una oficina d’una empresa, amb tasques administratives i de gestió empresarial i reprodueixen els circuits, les relacions i el moviment de documents administratius habituals, i s’utilitzen els mateixos canals de comunicació (telèfon, correu electrònic i correu) que a una empresa real. D’aquesta manera el SEFED facilita un aprenentatge pràctic i real en un context on es viu i es desenvolupen l’ambient i les condicions laborals. Un cop finalitzat el seu itinerari formatiu, l’alumnat realitza una estada en pràctiques a una empresa real. La inserció administrativa del programa en dades absolutes és molt satisfactòria, situant-se entre el 60 i el 70%.