Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

29-05-2017 

EL PROGRAMA DE DETECCIÓ PRECOÇ DEL CÀNCER DE CÒLON I RECTE ARRIBA AL MUNICIPI

Dispositiu per fer la prova

Des del passat mes d’abril els veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes es poden beneficiar del Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte. El Programa, que es fa amb la col·laboració de les farmàcies, els hospitals i les àrees bàsiques de salut de la zona, va adreçat a tots els homes i dones de 50 a 69 anys d’edat i ofereix la possibilitat de realitzar, cada dos anys i de manera gratuïta, una prova molt senzilla per detectar un càncer o una lesió precancerosa.

Així en els propers dies les persones en aquesta franja d’edat rebran una carta on se'ls explicarà el funcionament del programa i els passos que han de seguir. Per participar-hi hauran d’anar amb la carta a una de les farmàcies adherides a la campanya on facilitaran tot el necessari per fer la prova. Un cop realitzat el test, s’haurà de portar a la farmàcia tan aviat com sigui possible. El resultat es comunicarà per carta passats uns dies i en el cas que la prova surti positiva (és a dir, que es detecti sang en la mostra de femta), s’oferirà la possibilitat de fer una colonoscòpia al seu hospital de referència per descartar cap lesió en el còlon o recte. D'acord amb el o la pacient també es programaria el seguiment i el tractament del cas, si fos necessari. Interessa la màxima participació per tal de poder detectar el major nombre de càncers possibles en estadis inicials i de lesions precanceroses (adenomes avançats). Per més informació podeu trucar al 93 260 79 59, de dilluns a divendres, de 9 a 15h.

El càncer de còlon i recte és una malaltia freqüent a partir dels 50 anys. És el càncer més freqüent tenint en compte els casos en ambdós sexes, i s’estima que es diagnostiquen 6.000 casos nous a Catalunya cada any.

La iniciativa liderada pel Departament de Salut de la Generalitat i l’Institut Català d’Oncologia va ser presentada la setmana passada als Ajuntaments de Sant Pere de Ribes, Olivella i Canyelles. En el cas de l’ABS Garraf Rural,  la població diana, és a dir els homes i dones de 50 a 69 anys, és de 9.062 persones.