Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

18-09-2017 

EL CORRESPURNES ARRIBA AQUEST DISSABTE 7 D’OCTUBRE A RIBES

El cartell d'enguany.

Torna el correfoc de les colles infantils de diables amb la novena edició del Correspurnes, que enguany es farà el dissabte 7 d’octubre a Ribes amb la participació d’una quinzena de colles i més de cinc-cents nens i nenes que el consoliden així com l’acte de foc per a colles infantils més destacat de Catalunya. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb la col·laboració dels Diables Petits i  Infernal de Ribes, els Petits del Foc, els Petits Diabòlics i diables Petits de les Roquetes organitzen aquest esdeveniment que també inclou el cinquè concurs de colles infantils de foc.

A les 18h es farà la trobada de colles a la plaça Marcer, on mitjà hora més tard berenaran i rebran instruccions sobre el funcionament i ordre del correfoc. A les 19.30h una timbalada sense foc de les colles guiaran a tots els participants des de la plaça Marcer fins el punt de sortida de la plaça de la Vila. Seguidament s’iniciarà el recorregut (pl. de la Vila, pl. de l’Ajuntament, pl. de la Font, c. Major, c. de Jaume Balmes, c. Nou i c. de l’Ensenyament) fins a arribar a la plaça de l’Església, on es farà l’exhibició i el concurs d’enceses. A les 21.30h, una encesa conjunta a la plaça Marcer marcarà el final de la trobada.

Les colles participants del Correspurnes 2017 seran: Diables Petits de Ribes, Infernal de Ribes, Ball Diables els Petits del Foc Ball de Diables Petits Diabòlics, Diables Petits de Roquetes, Cabrons i Bruixes Menuts de Centelles Dimonis de Molins de Rei, Petits Diables Aristois St. Martí Sarroca, Diablesses Petites de la Geltrú Colla Jove de Diables Granollers, Diables Petits Torrelles Foix, Diables Infantils Els Calderots Santa Fe del Penedès, Colla Infantil de Diables de Gelida.

Aquesta iniciativa va néixer el 2009 per commemorar el 30è aniversari de la Colla Ball de Diables Petits de Ribes. Tant en aquella edició, com en les del 2010 i 2011, es va dur a terme a Ribes. El 2012, per primer cop, es va celebrar a les Roquetes i, des de llavors, la idea ha estat anar alternant la seva celebració entre Ribes i les Roquetes.