Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

27-09-2017 

CONVOCADES DUES SESSIONS PÚBLIQUES PER A L’ELABORACIÓ DE LES ORDENANCES

El regidor Fran Perona explicant a la premsa  l’elaboració de les ordenances.

El govern municipal ja està treballant en l’elaboració de les ordenances municipals i fiscals de l’any que ve. Des del mes d’agost ha mantingut diverses reunions amb els grups municipals del Consistori i ara, com en els darrers dos anys, a part de seguir mantenint contactes polítics amb l’oposició tindrà paral·lelament unes trobades amb la ciutadania perquè estigui informada, hi participi i faci arribar les seves propostes o suggeriments, doncs les ordenances són una de les principals fonts d’ingressos de l’Ajuntament per finançar la prestació de serveis a la ciutadania i de regulació de la vida quotidiana del municipi.

Les sessions tindran lloc el dimecres 4 i el dijous 5 d’octubre, a les 19 h, al Centre cívic l’Espai de les Roquetes i al centre cultural El Local de Ribes, respectivament. Així mateix, s’ha disposat el correu electrònic de l’Alcaldia perquè les persones que no hi assisteixin puguin fer arribar aportacions.

Amb la voluntat de presentar la proposta d’ordenances al Ple d’octubre, tot sembla indicar que seguiran el camí que han portat fins ara i les taxes i impostos de l’any vinent aniran en la línia de consolidar la congelació fiscal, les bonificacions socials i els incentius per a l’emprenedoria i les mesures mediambientals que s’han anat aplicat en els darrers exercicis, segons ha indicat el regidor de Règim Intern, Fran Perona, que ha avançat que el govern es mantindrà fidel al seu compromís de “no apujar els impostos i les taxes mentre tinguem l’economia sanejada de l’Ajuntament i el municipi segueixi en crisi”. A més, Perona, també ha explicat que la proposta de l’any que ve contempla “el retornament del 4% de l’IBI que l’Ajuntament es va veure obligat a aplicar per qüestions administratives” relacionades amb la regularització cadastral dels béns immobles del govern de l’Estat, tal i com l’alcaldessa, Abigail Garrido, va dir en el seu moment.

També s’està treballant en qüestions relacionades amb l’habitatge, com noves propostes de deducció de l’IBI que podria arribar a ser del 95% per a pisos que es destinin a lloguer assequible a través de la borsa d’habitatge, i altres millores, adaptacions o actualitzacions de les normatives.

Les ordenances fiscals són les normes que aprova l’Ajuntament per regular els tributs municipals (impostos, taxes i contribucions especials) i preus públics. L’objectiu del govern és que siguin un instrument que serveixi per afavorir la cohesió social en tots els sentits i garantir la prestació dels serveis bàsics i necessaris per a tota la ciutadania.