Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

11-10-2017 

ELS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS ENCARAN LA FASE DE VOTACIÓ DE PROPOSTES

L'alcaldessa i el regidor Perona en una roda de premsa aquesta setmana.

Un cop acabat el període de presentació de propostes dels pressupostos participatius (que s’ha portat a terme del 8 de setembre a l’1 d’octubre) han estat finalment 15 els projectes que s’han fet arribar a l’Ajuntament, una xifra inferior a la de l’any passat (63). En aquests moments la comissió tècnica els està avaluant segons els criteris recollits a les normes reguladores per publicar-ne la llista provisional que es farà pública el dia 14 d’octubre. Posteriorment, fins el dia 22 d’aquest mes es podran presentar les esmenes d’aquelles iniciatives que no havent estat descartades del tot es puguin reformular perquè compleixin els requeriments especificats i siguin acceptades per portar-les també a votació. Aquesta, precisament, és una de les novetats d’enguany per no desestimar propostes per defecte de forma o plantejament.

Del 25 d'octubre al 5 de novembre, període de votacions

El llistat definitiu es farà públic el 24 d’octubre i l’endemà s’iniciaran les votacions, que es podran fer presencialment a les OAC o telemàticament al web fins al 5 de novembre. Paral·lelament, els dies 23 i 24, de 19 a 20.30h, hi haurà dues sessions de presentacions voluntàries dels projectes acceptats a càrrec dels promotors que desitgin exposar públicament les seves propostes abans que siguin sotmeses a votació. La primera trobada es farà a la Biblioteca Josep Pla de les Roquetes i el dia següent a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes, respectivament.

Quant al sistema de votacions, hi podran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi  i s’hauran de seleccionar cinc de les propostes acceptades puntuant-les amb un escalat del 5 a l’1 (de major a menor puntuació). El recompte de vots es farà públic el 7 de novembre i durant el mateix mes també es convocaran dues sessions públiques més de presentació de resultats i de la proposta de Pressupost municipal 2018.

En aquesta edició, els veïns i les veïnes del municipi podran decidir a què destinar el 20% dels diners per a inversions reals del pressupost de l’any que ve (més de 250.000 euros) i 15.000 euros més per a projectes socials, culturals o solidaris que es presentin.