Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

28-11-2017 

LA PLAÇA DE LA BIBLIOTECA DE RIBES ES REFORMARÀ AMB UN PAVIMENT NOU I JOCS INFANTILS

L'alcaldessa presentant el projecte a la plaça

La plaça de la poeta Maria Mercè Marçal de Ribes es remodelarà completament amb una intervenció de millora integral de la seva pavimentació i la instal·lació d’uns nous jocs infantils amb la finalitat de “revitalitzar-ne l’ús, fomentar el respecte i la convivència entre les persones usuàries i que esdevingui un espai adaptat al lleure i joc per a totes les edats”, segona ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido. El projecte, que ha tingut en compte les aportacions del veïnat i de persones usuàries de l’espai, contempla  l’enderroc definitiu de les jardineres circulars existents –que anteriorment havien estat fonts ornamentals-, la rehabilitació del sòl i la instal·lació de diferents elements d’entreteniment recreatiu per a nens i nenes.

Amb un cost aproximat de 100.000 euros, els treballs es començaran a executar a principis de l’any que ve i inclouen la col·locació d’un nou paviment (respectant pràcticament la totalitat de franges de peces prefabricades que hi ha actualment a la plaça) combinat amb la instal·lació de cautxú absorbent d’impacte a les àrees de jocs infantils. I és que, com a novetat, s’habilitaran diversos jocs pintats al revestiment, com un tauler d’escacs, una xarranca o un tres en ratlla i s’instal·larà una zona de jocs urbans formada per una estructura modular de cubs, tipus Playcube de Hags. Aquests equips estan previstos per a edats d’entre 5 i 12 anys i estan dissenyats per tal d’inspirar noves maneres de jugar, potenciant la capacitat de joc dels més petits, així com la creativitat, el moviment i la diversió.

L’emplaçament, on es troba ubicada la Biblioteca Manuel de Pedrolo, també és un espai de trobada i descans amb diverses terrasses i bancs per seure. Precisament aquest condició es ressaltarà amb noves zones d’ombra gràcies a la plantació d’alguns  arbres nous i jardineres que complementaran la presència d’elements naturals de les palmeres que hi ha actualment.

La planificació de la reforma, que tindrà un termini d’execució d’un parell de mesos, s’ha fet de manera que l’espai resulti adaptat a les persones amb mobilitat reduïda segons el codi d’accessibilitat de Catalunya dels parcs i d’altres espais públics.