Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

05-12-2017 

EL TRAM CENTRAL DE L’AVINGUDA DE CATALUNYA DE LES ROQUETES ES RENOVARÀ

El regidor d'Urbanisme i l'alcaldessa presentant una imatge del projecte.

La vorera del tram central de l’avinguda de Catalunya de les Roquetes (entre el passatge del Ter i el carrer del Foix), es vol renovar completament eliminant els parterres existents per guanyar més amplitud i espai per a les persones, reordenar-lo i donar-li el seu caràcter d’avinguda. Així ho ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido, que ha recordat que el seu govern considera que “l’espai públic és molt important perquè és on es produeixen les relacions entre les persones i és on ens trobem i passegem. Per això és indispensable  tenir-lo en bones condicions, ben cuidat, i que sigui digne i de qualitat”. El projecte també inclou el passatge d’accés a la plaça del Llobregat des del carrer del Foix.

Les obres, que començarien després de l’estiu de l’any que ve amb un pressupost d’uns 350.000 euros, serviran de referència per a d’altres reformes que es volen anar fent progressivament al voltant dels blocs de pisos d’aquest sector i del seu entorn d’urbanització, datat dels anys setanta. D’aleshores ençà, segons el govern, no han estat objecte de cap remodelació en profunditat i només s’hi ha fet treballs de manteniment, de reposició de rajoles trencades i projectes concrets però no globals. Així s’aprofitarà no només per arreglar allò que es veu sinó també per fer una actuació en les infraestructures que hi ha al subsòl (xarxes d’aigua, clavegueram i enllumenat), posar-les al dia, sanejar-les degudament i solucionar deficiències i problemes derivats. Provisionalment, els parterres existents seran condicionats i reenjardinats fins que es treguin definitivament, doncs recentment s’han hagut d’extreure els arbres que hi havia plantats a dins perquè tenien deficiències i presentaven problemes a causa del seu estat.  Més endavant també es vol afrontar un projecte de millora i adequació de la plaça del Llobregat.

L’àmbit d’actuació és una de les zones més cèntriques i transitades de les Roquetes, on hi conviuen comerços, establiment s de restauració, habitatges, vianants i parades de transport públic. “En aquests moments està donant més problemes que no pas facilitats, tant per les persones que hi passegen o prenen alguna cosa a les terrasses com per a la mobilitat i el trànsit”, ha dit l’alcaldessa. Per això, com es va fer en el seu dia amb la reforma de la plaça de Sant Jordi, es construirà un calaix fora de la calçada de circulació per integrar la parada d’autobús en aquest espai de manera que els autobusos no interrompin el trànsit rodat en el moment de recollir o deixar passatgers.

Recentment, l’Ajuntament també ha arreglat un tram de vorera de l’altre costat del carrer i s’han eliminat el contenidors soterrats de l’avinguda de Mas d’en Serra amb la plaça de Sant Jordi.