Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

05-12-2017 

EL MUNICIPI COMENÇA A CELEBRAR EL NADAL AMB NOMBROSES ACTIVITATS I CAMPANYES DEL COMERÇ LOCAL

Aspecte nadalenc de l'edifici institucional de la Vinya d'en Petaca.

Les activitats de Nadal continuen endavant després de l’espectacle de l’encesa de llums a càrrec de l’entitat Millenium que es va fer divendres passat (1 de desembre) a la plaça de la Vinya d’en Petaca i del Festival de tapes de dissabte (dia 2) al Mercat municipal La Sínia de les Roquetes, tots dos actes amb un gran èxit d’assistència i participació.

Aquest cap de setmana, el Centre Cívic l’Espai acollirà el passatge teatral “El bosc màgic de Nadal”, de l’associació local Millenium espectáculos, amb històries, recorreguts i sorpreses de nova creació pensades per a tota la família. Es tracta d’un recorregut màgic, pler de fades, follets, bruixes i personatges fantàstics que finalitzarà amb una trobada amb el Pare Noel perquè els més petits de la casa puguin entregar-li la seva carta de desitjos i fer-se una fotografia amb ell. Les sessions d’aquest espectacle tindran lloc els dies 8 (de 17 a 21h), 9 (de 16 a 21h) i 10 de desembre (de 17 a 20h) i el preu de l’entrada és de 2 euros.

També al centre cívic de les Roquetes, el dissabte 16 per la tarda, es farà la cantada de nadales que organitza la Casa de Andalucía. Precisament serà el mateix dia que es durà a terme a l’envelat de les Roquetes la primera edició de la mostra d’entitats organitzada per l’Ajuntament.

D’altra banda, fins al 23 de desembre es pot visita al centre cultural El Local de Ribes l’exposició retrospectiva de l’artista plàstic, pintor i escultor Gustavo Adolfo Vejarano Alzate, d’origen colombià i resident a Ribes des de 2001. Autodidacta, creador de la seva pròpia escola i component de l’associació d’artistes La Mesa Negra, la mostra es complementa en dos tallers programats pel dies 2 i 16 de desembre. I uns dies després, un any més les cantades de nadales es donaran cita pels carrers de Ribes per Nadal i Sant Esteve.

 

I MOSTRA D’ENTITATS

El 16 de desembre, d’11 a 14h i de 17 a 22h, a l’envelat instal·lat a la Rambla del Garraf cantonada amb el carrer de Guifré el Pilós de les Roquetes, se celebrarà per primera vegada una mostra d’entitats locals de tots tipus per tal que puguin donar-se a conèixer i ensenyar la feina que fan a la ciutadania, convertint-se així en un espai de trobada i de relació amb els diferents públics i una oportunitat per presentar conjuntament les seves propostes. Durant la jornada, amb accés gratuït, es faran diverses activitats, com espectacles teatrals, tallers, concerts, xerrades, ball i fins i tot una xocolatada. L’endemà, diumenge 17, també hi ha previst un concert de Nadal a l’església parroquial de Ribes amb la coral Levare, el cor femení Talcomsona i la coral Xic Levare.

Les activitats nadalenques continuaran amb el Pessebre vivent parlat dels Xulius que enguany es farà a Can Jove-Can Fontanals els dies 25, 26, 27 i 28 de desembre i els Pastores de Ribes al Teatre Bell-lloc del Centre Parroquial els dies 26 i 30 de desembre i 7 de gener.

L’any s’acomiadarà amb diverses festes i sopars que organitzen algunes entitats del municipi. A Ribes, els Xulius i Fes+Pluschapeau obriran al públic la carpa de circ instal·lada a la pista de darrera de la Masia Can Puig i, a les Roquetes, els Castellers de les Roquetes s’encarregaran de la festa de cap d’any a l’envelat d’hivern (a la Rambla del Garraf), a banda d’altres propostes que portaran a terme algunes associacions del municipi. El centre cívic l’Espai també acollirà un sopar.

 

AQUESTES FESTES COMPRA A CASA!

“Aquestes festes compra a casa!” Amb aquest eslògan s’aglutinen totes les accions de promoció i dinamització del comerç local que han endegat les associacions FEM Ribes, UCER, paradistes del Mercat Municipal La Sínia i DO Ribes amb el suport de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. A les Roquetes, comprar a casa de l’1 al 27 de desembre té premi amb la targeta de fidelitat de la UCER, que sortejarà un televisor de 48”. Fins al 3 de gener els comerços que formen part d’aquest col·lectiu també regalaran tiquets per a diferents activitats del dia 3 de gener i fins al 19 de desembre es podrà participar en el sorteig de tres fantàstiques paneres comprant als seus comerços. A Ribes, l’associació de comerciants FEM Ribes organitza el Parc de Nadal al pavelló municipal i els establiments adherits regalaran invitacions als seus clients. També repartiran fins al 5 de gener el nou calendari del 2018 i segellaran un passaport de Nadal per poder participar en el sorteig d’un viatge. Del 4 de desembre al 14 de gener proposen un joc per buscar i trobar el Tió a diferents places de Ribes. D’altra banda, els dies 16 i 17 de desembre, la Fira de Nadal dels artesans del col·lectiu DO Ribes es tornarà a instal·lar a la carretera dels Cards per oferir els seus productes.

Les activitats es tancaran amb les visites del pare Noel al Mercat Municipal La Sínia de les Roquetes els dies 22 i 23 de desembre, d’11h a 13h, i dels patges del Reis Mags el 3 de gener per la tarda a la plaça Llobregat de les Roquetes (amb activitats infantils durant tot el dia organitzades per la UCER). Els dies 4 i 5 de gener també un patge reial s’instal·larà al Mercat Municipal La Sínia, d’11h a 13h, per recollir les cartes del més petits.