Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

31-01-2018 

DIVENDRES ENGEGA LA FESTA MAJOR DE STA. EULÀLIA AMB LA PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA

Imatge d'arxiu de l'exhibició del ball de bastons.

Amb l’acte de presentació del programa de festes s’iniciarà la Festa Major de Santa Eulàlia de les Roquetes. L’esdeveniment serà aquest divendres 2 de febrer a les 8 del vespre, a la sala polivalent de la Biblioteca Josep Pla i anirà a càrrec de l’Associació de Festes Populars, l’Agrupació de Balls Populars, els membres del nou grup de treball de Festa Major i el regidor de Cultura de les Roquetes, Adrià Solà. Precisament aquesta és una de les novetats d’enguany que ha sorgit amb la finalitat de “potenciar la celebració” i “la voluntat i les ganes de complementar la feina i la important tasca que porten a terme les entitats per sumar esforços que ajudin a fer la Festa més gran”, ha dit el regidor Solà. El grup està format per dos membres de la colla del ball de diables Els Diabòlics, tres de l’Agrupació, un de les Casteller de les Roquetes i la representació de la regidoria. A més, durant la presentació es donarà a conèixer el nou logotip que identificarà a partir d’ara les Festes Majors de les Roquetes i que protagonitza la portada d’aquest edició.

Els programa en format paper es pot trobar a les dependències i equipaments municipals, als comerços col·laboradors i a l’estand que s’instal·larà el dissabte 3 de febrer a la pl. de Sant Jordi (de 10 a 14h), el diumenge 4 a la pl. de la Vinya d’en Petaca de les Roquetes (de 10 a 12h) i el dimecres 7 al Mercat Municipal La Sínia (de 10 a 14h). També es pot reservar prèviament a les xarxes socials (facebook.com/fmroquetesgarraf i instagram.com/fmroquetesgarraf) i descarregar-lo digitalment.

Després del ball de mantons de dissabte (3 de febrer), diumenge de 14 a 15h es farà el Correbars Graller, una proposta que s’estrena en aquesta edició organitzada pel grup de treball de Festa Major. Posteriorment, i amb el Dijous Gras i l’arrivo del Carnestoltes (9 de febrer) entremig, els plats forts de la celebració popular més folklòrica i tradicional de l’hivern a les Roquetes arribaran el cap de setmana següent. El dissabte 10, a les 23.30h, tindrà lloc el Ball de Festa Major amb l’orquestra Marinada al Centre Cívic l’Espai i l’entrada és gratuïta. Les propostes del dia de vigília, diumenge 11, començaran amb la cercavila de vigília de Festa Major a partir de les 19.30h que sortirà des de la rambla Rafael Alberti i continuarà pels diferents carrers fins arribar a la plaça Llobregat. Aquest acte està coordinat per les colles de foc i els castellers de les Roquetes.

Pel que fa al dia de la patrona, Santa Eulàlia (dilluns 12 de febrer), a les 8h es faran les matinades tronades que sortiran des de la plaça del Llobregat fins a la rambla Rafael Alberti, on s’iniciarà la Cercavila d’anada a ofici, a les 9.30h, fins a l’església de Santa Eulàlia. A les 11h es farà l’Ofrena Floral a la patrona i la solemne missa concelebrada, i seguidament el concert Coral Ginesta on els Castellers de les Roquetes realitzaran un pilar dins l’església i el Ball de Cintes farà la seva ofrena. A les 12h hi haurà la Cercavila de sortida d’ofici fins arribar a la plaça de la Vinya d’en Petaca i en arribar, es farà una exhibició de balls populars i de les colles de foc. Per acabar, a la mateixa plaça, hi haurà la traca de Festa Major a càrrec de Pirotècnia Igual. Per la tarda, a les 18.30h al Centre Cívic l’Espai es farà Animació Infantil (entrada gratuïta) i també se celebrarà el Ball de Santa Eulàlia, de 18h a 21h, al Casal de la Gent Gran de les Roquetes (entrades a 2 euros).

Les activitats es reprendran el diumenge 18 de febrer amb la Cercavila de Festa Major que començarà a les 10h i sortirà des de la rambla de Rafael Alberti i acabarà a la plaça de la Vinya d’en Petaca amb l’exhibició dels Balls Populars.