Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

08-02-2018 

EL MUNICIPI ESTRENA DEIXALLERIA MÒBIL

L'alcaldessa durant la presentació de la deixalleria mòbil.

Aquest mes de febrer s’ha posat en marxa la nova deixalleria mòbil per apropar aquest servei, de manera itinerant establerta en el calendari, als nuclis i a les urbanitzacions del municipi. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes vol facilitar així a tota la ciutadania, i a les persones amb major dificultat per acostar-se a la deixalleria municipal, la disposició de petites quantitats de residus que no es poden llençar als contenidors convencionals i evitar-los desplaçaments innecessaris. Es tracta, doncs d’un servei complementari al principal que presta la deixalleria ubicada al c. Boters del polígon industrial de la Vilanoveta. L’aparell, un semiremolc especialment adaptat que serà transportat per un vehicle elèctric amb caixa basculant, disposa de diversos contenidors de capacitat variable, permetent emmagatzemar independentment diferents tipus de residus en 14 fraccions en recipients. Té 3 obertures en el cantó esquerra i 9 en el cantó dret amb boques d’entrada adequades a cada tipus de residu.

La deixalleria mòbil té un doble objectiu. Per una banda contribuirà a millorar la recollida dels diferents tipus de rebuig, sobretot per a aquells que necessiten un tractament més especial, i, de l’altra, estarà més a l’abast de la població. Tal i com ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido, “en els contenidors del carrer no hi ha servei per alguns tipus de productes i és amb la deixalleria mòbil on es recolliran aquells residus de petit format que moltes vegades no trobem on llançar-los, com les piles, oli domèstic, bombetes, etc. És a dir, una sèrie de deixalles que moltes vegades s’acaben tirant al contenidor genèric de rebuig i són molt contaminants. Per tant, aquesta deixalleria mòbil estarà cada dia en un lloc diferent de manera que les persones, per zones, puguin llançar aquestes deixalles sense necessitat de desplaçar-se a la deixalleria municipal”.

Durant el període d’implantació el servei comptarà amb agents cívics informadors que, estant al costat del remolc, donaran indicacions als usuaris sobre el correcte ús i faran alhora una funció sensibilitzadora. A la deixalleria mòbil s’hi poden dipositar els residus domèstics que, per les seves característiques, cal gestionar de manera independent per a què rebin el tractament apropiat i que per això no es poden dipositar en els contenidors situats a la via pública. Cal tenir en compte, però, que compta amb contenidors de capacitat reduïda, per la qual cosa no es pot fer ús d’aquest servei quan es volen llençar quantitats importants de residus; en aquests casos, caldrà fer servir la deixalleria fixa municipal. Així que els ciutadans podran dur a la deixalleria mòbil, en petites quantitats, fluorescents, bombetes, bateries i piles, electrodomèstics, ferralla, roba, fustes, etc.

Pel que fa als emplaçaments que tindrà, s’ubicarà setmanalment a diferents punts de Ribes, les Roquetes i les urbanitzacions per atendre als veïns i veïnes en un horari variat segons la seva localització, generalment a partir de les 9h del matí, excepte els divendres i el cap de setmana. La deixalleria mòbil la podrem trobar els dilluns al carrer Cardenal Fra Vicenç de Ribes; els dimarts a la plaça Layret de Ribes; els dimecres plaça Llobregat/plaça Sant Jordi de les Roquetes; els dijous a la plaça Vinya d’en Petaca de les Roquetes; el primer divendres de cada mes al matí a l’entrada de Puigmoltó; el segon divendres de cada mes al matí a l’av. d’Olesa de Bonesvalls de Can Lloses; el tercer divendres de cada mes al matí al carrer Mirador dels Cards; el quart divendres de cada mes al matí a l’av. del Montseny a Mas d’en Serra i Els Colls; el primer cap de setmana de cada mes al carrer Stma. Trinitat de Vallpineda; el segon cap de setmana de cada mes al carrer Veneçuela de Rocamar; el tercer cap de setmana de cada mes al carrer Margalló de Can Pere de la Plana; i el quart dissabte de cada mes a l’avinguda principal de Mas Alba.