Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

08-02-2018 

NOVA CAMPANYA DE CONTROL D’ALCOHOLÈMIA I DROGES EN LA CONDUCCIÓ

Dispositiu d'alcoholèmia.

La Policia Local de Sant Pere de Ribes realitzarà del 8 al 14 de febrer una nova campanya preventiva de control d'alcoholèmia i drogues en diversos punts del municipi.

Aquests controls es fan de manera coordinada amb el Servei Català del Trànsit, dins de la campanya institucional amb l'objectiu de controlar i evitar la conducció sota els efectes de l'alcohol i/o amb la presència substàncies estupefaents en l’organisme dels conductors de vehicles.

Durant l’anterior campanya específica, al mes de desembre, la Policia Local va efectuar un total de noranta-una proves d'alcoholèmia de caràcter preventiu, de les quals només una en va resultat positiva. Per contra, el percentatge de positius en les proves de droga va resultar més elevat, doncs de les divuit proves realitzades, cinc en van resultat positives inicialment, essent confirmats aquests resultats pel laboratori clínic.

Les sancions poden anar des dels 500 euros i la retirada de 4 punts, als 1.000 euros i la retirada de 6 punts per via administrativa en els positius per alcoholèmia, mentre que els positius en drogues suposen directament 1.000 euros i la retirada de 6 punts. Penalment també poden imposar-se fins i tot penes de presó, multes o treballs en benefici de la comunitat i la retirada de carnet.

Un cop més, però, la Policia Local vol recordar que no són aquestes les conseqüències que cal evitar; l’objectiu principal és evitar o minimitzar els greus resultats lesius que se’n poden derivar dels accidents provocats com a conseqüència de conduir sota la influència de l’alcohol o d’altres substàncies. Per tant, cal tenir molt present que, tot i que se circuli amb una taxa d'alcoholèmia dins dels marges legals permesos, el risc d'accident pot incrementar, atès que l'única taxa segura és 0,0%.