Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

21-03-2018 

L’AJUNTAMENT INTENSIFICA EL CONTROL I LES SANCIONS PER LES CAQUES DE GOSSOS

Senyal cívic informatiu a la plaça de Layret a Ribes.

Amb l’objectiu que les persones propietàries dels gossos recullin els excrements dels seus animals a la via pública i es compleixin les ordenances de tinença d’animals domèstics i general per la convivència i el civisme en aquest àmbit, l’Ajuntament ha rellançat la campanya “Les casques del teu gos les ha de recollir! Fer-ho no costa gens. No fer-ho costa car” coincidint amb la col·locació de 200 senyals cívics informatius a carrers, parcs i places, que recorden majoritàriament l’obligatorietat que tenen les persones que passegen gossos de recollir les defecacions dels animals i de conservar l’espai públic, i que en cas de no fer-ho poden ser multats. Les sancions no només s’aplicaran per no recollir les caques sinó que, a més, altres aspectes recollits a la normativa municipal que s’incompleixin (com que no vagin lligats o, segons la seva tipologia, no vagin amb morrió), poden fer ascendir les multes dels 250 als 1.000 euros.

La campanya es reforçarà amb la intervenció de la Policia Local, que intensificarà la vigilància a tot el municipi i especialment en aquelles zones o punts calents on ha detectat un major grau d’incompliment de la normativa relacionada amb la tinença d’animals. L’any passat es van aixecar un total de 55 actes, que van donar lloc a la incoació de 32 expedients sancionadors,  i 62 infraccions sancionades. En el que portem de 2018, ja s’han realitzat 14 actes que donen lloc a la incoació de 8 expedients sancionadors, amb un total de 20 infraccions sancionades.

L’any passat l’Ajuntament va aprovar una ordenança general per la convivència i el civisme a través de la qual es volen fomentar valors propis d’una cultura cívica, tolerant i respectuosa amb els altres i el nostre entorn; regular conductes de la ciutadania vinculades amb la convivència i el civisme; i l’establiment d’un programa de mesures alternatives a la sanció econòmica que fomenti una política reparadora i educativa de cara a la ciutadania i tasques comunitàries. Com ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido, “aquestes sancions, que també es preveuen en l’ordenança cívica, poden ser no només econòmiques sinó també amb treball comunitari” i ha remarcat que “és una línia important de sensibilització cap a les persones perquè se n’adonin que la comunitat va més enllà de la porta de casa de cadascú, ja que la comunitat justament la fem a l’espai públic i tenir-lo en condicions ens ajuda a tots i totes”.

Per recordar els diferents aspectes essencials referents a les obligacions de les persones tenedores d’animals domèstics, d’una banda, i de gossos amb raça tipificada com a potencialment perillosa, de l’altra, s’ha reeditat un fulletó informatiu i cartells que repartiran els agents cívics i que es distribuiran a centres veterinaris i establiments comercials amb venda de productes per a animals amb la col·laboració de personal tècnic de la Mancomunitat. En aquesta publicació es recorda, a més, que existeixen zones específiques o àrees d’esbarjo per als gossos on poden anar solts i que els excrements s’han de recollir a tot arreu, també a les ens espais verd i naturals, doncs no es poden considerar adob.

Igualment, han d’estar degudament identificats amb un microxip homologat que implanten els centres veterinaris i registrats en el cens municipal d’animals de companyia. Tenir un gos a casa (o qualsevol altre animal) ha d’evitar molèsties al veïnat i en cap cas es poden allotjar habitualment a en balcons o terrasses.

La imatge i missatge de la campanya es podrà anar veient als espais publicitaris de les parades de bus, així com en alguns mitjans de comunicació, a mode de recordatori. Ja des de primers d’any, s’ha anat difonent en els programes de Festa Major o d’altres revistes locals.