Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

16-05-2018 

INAUGURAT EL NOU PAS DE VIANANTS D’ACCÉS A LA URBANITZACIÓ ROCAMAR

Durant la inauguració institucional en el nou pas de viananats.

Ahir dimarts 15 de maig es va fer la inauguració institucional de la construcció del pas de vianants a la carretera C-246a situada a la cruïlla que dóna accés a la urbanització Rocamar, de Sant Pere de Ribes, i al càmping El Garrofer, situat al terme municipal de Sitges. L’acte va comptar amb la presència del Diputat delegat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat de la Diputació de Barcelona, Jordi Fàbrega; l’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido i l’alcalde de Sitges, Miquel Forns.

El resultat de l’actuació ha estat la construcció d’un pas de vianants que creua la carretera amb una illeta central i l’estretament dels carrils per tal de reduir la velocitat dels vehicles, a la vegada que serveix de refugi per al pas de vianants. També s’han adequat les parades d’autobús, amb la realització de dues dàrsenes per tal que efectuïn la parada fora de la calçada, millorant també l’accessibilitat dels usuaris, i la col·locació de semàfors per regular el pas.

Finalment, el projecte ha comportat també una nova instal·lació d'enllumenat que permetrà una visualització adequada dels elements que intervenen en les actuacions anteriorment esmentades, garantint així una millor seguretat viària de la zona. Pel que fa al projecte ha tingut un cost total de 203.776 euros, dels quals la Diputació n’ha aportat 143.367, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes 8.890 i els 51.519 euros restants l’Ajuntament de Sitges.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, considera que l’assoliment del projecte és “una bona notícia” perquè “aquesta era un obra important pels veïns i veïnes de la zona i per a les persones usuàries d’aquest punt i que ha permès solucionar un problema històric que teníem el dos municipis, per la urbanització de Rocamar en el cas de Sant Pere de Ribes i pel càmping El Garrofer pel que fa a Sitges”. Garrido també ha celebrat i agraït la col·laboració que hi ha hagut entre les parts implicades.

Per la seva part, el Diputat delegat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, ha explicat que “aquest era un dels punts negres que teníem en el conjunt de la xarxa viària de la demarcació de Barcelona” i que el fet que “la connexió entre les dues poblacions mitjançant la C-246a i els seus accessos en aquest punt hagi generat en el decurs dels anys víctimes” ha evidenciat que calia “ajudar a les dues localitats per fer una actuació de millora en seguretat viària”.

També l’alcalde de Sitges, Miquel Forns, ha mostrat la seva satisfacció per l’obra i la cooperació que hi ha hagut entre les tres administracions, gràcies a la qual “ara tot això ha quedat ordenat i amb un augment de les mesures de seguretat que realment feia falta”, ha dit.

A la C-246a es mouen diàriament 12.500 vehicles, gairebé 6 vegades més que la mitjana de la demarcació, convertint-la en una de les carreteres amb un índex de mobilitat més alt en el marc de la Unió Europea. La mitjana de vehicles que es mouen a les carreteres de Barcelona és de 2.300. En el àmbit de la mobilitat europea aquestes dades són considerades uns nivells alts de mobilitat.