Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

21-06-2018 

LA RUA SUMMER ARRIBA AVUI AMB ACTIVITATS PROGRAMADES FINS DIUMENGE

Edició anteiror de la Rua Summer Carnaval.

Les Roquetes tornarà a ser un any més aquest cap de setmana, del 13 al 15 de juliol, el referent carnavalesc d’estiu de la comarca i de l’àmbit penedesenc amb la celebració de la novena edició de la Rua Summer Carnaval. Els actes començaran divendres a les 18h amb la concentració de carrosses a la plaça del Llobregat de les colles participants a la desfilada infantil i mitja hora més tard l’espectacle d’animació a càrrec de “Soni com Soni”. A la mateixa plaça es farà a les 20h la presentació de les reines infantil i adulta de la  Rua Summer 2018 i a les 20.30h s’iniciarà la Rua Summer Kids, que finalitzarà amb una festa final de benvinguda a l’estiu amb l’espectacle de nit Show Final amb The Mateo´S (a partir de les 23.30h).

L’Associació de Festes Populars de les Roquetes serà l’encarregada de coordinar la principal rua dels adults del dissabte 14 de juliol a partir de les 21h, amb sortida i arribada a la rambla de Santa Eulàlia. En acabat, a mitjanit, el Summer Festival, coorganitzat per l’Ajuntament, l’Associació de Festes i Roquefestes posarà fi a la jornada.

Segons el regidor de Cultura i Comerç de les Roquetes, Adrià Solà, “aquest any la partició, sobretot de colles infantils, va en augment i estem molt agraïts a tothom”. Solà considera que aquest esdeveniment “és molt important per a les Roquetes i pel comerç local” en tractar-se d’una cita “molt participativa” i ha assegurat que hi haurà “molts colors, moltes plomes i molta diversió”. Per això s’ha mostrat “encantadíssim de fer teixit amb les associacions i poder anar fent aquesta festa més gran i més lluïda”.  Des de la regidora de Joventut de les Roquetes també es dona suport a aquest esdeveniment en ser “una iniciativa dels col·lectius joves i entitats que volen dinamitzar activitats per a joves” ha explicat la regidora Noelia López, i “es treballa per fer possible una demanda que el col·lectiu jove del municipi ha fet moltes vegades pel que fa espais d’oci, en aquest cas a l’aire lliure, on els joves puguin gaudir d’activitats sense haver de marxar fora”, ha afegit. També ha fet una crida a passar-s’ho bé “amb seny i d’una manera responsable”.

Per a l’associació de comerciants, que forma part de l’equip organitzador i prepara les activitats de divendres, és “un cap de setmana complet” perquè “des del divendres que comença i fins al diumenge, rebem una quantitat de gent impressionant que té una repercussió important en el comerç local i al poble”, ha dit el president de l’UCER, Juan Ramón López.

Per ajudar a la difusió, aquest any com a novetat, hi haurà el web www.ruasummercarnaval.com amb tota la informació pràctica sobre la festa que serà gestionat per l’entitat Roquefestes, qui tindrà la funció de “col·laborar amb les entitats organitzadores i donar suport a les xarxes socials, que creiem que són molt importants per donar a conèixer el nostre carnaval, únic a la comarca i Catalunya”, ha manifestat el seu president, Xavier Escardó. L’esdeveniment tindrà presència a Instragram, Facebook i Twitter. A més, Roquefestes també coorganitzarà la festa final amb Djs del dissabte 14 de juliol conjuntament amb l’Associació de Festes i l’Ajuntament.

Tancarà la programació, com en els darrers anys, la festa Water Holi al més pur estil de la India amb elements i jocs d’aigua que tindrà lloc el diumenge 15, a les 17h, al passeig de Santa Eulàlia.

La Rua Summer està organitzada per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, l’Associació de Festes Populars de les Roquetes, la Unió de Comerciants i Empresaris de les Roquetes (UCER) i l’entitat Roquefestes.

Aquest any especialment s'ha fet una campanya de conscienciació per prevenir la violència masclista i les agressions sexuals perquè “També durant la Rua Summer, NO és NO!”. En cas d'agressió o per més informació podeu trucar a la Policia Local (Tel. 900 700 091). L’Ajuntament fa una crida a celebrar les festes amb respecte i civisme, per un oci responsable i lliure de qualsevol tipus de violència i conducta irrespectuosa amb les persones i els espais públics.