Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

10-08-2018 

1.800 PERSONES VAN REMULLAR-SE DE FRANC A LES PISCINES MUNICIPALS ELS TRES DIES D’ONADA DE CALOR

Una de les dues piscines exteriors de Sant Pere de Ribes, just abans d'obrir les portes. 

Ara fa una setmana, des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes es va creure necessari davant l’onada de calor intensa que començava a patir la població, com la resta del territori català, impulsar la mesura de l’accés gratuït a les dues piscines municipals exteriors, tant a la de Ribes com a la de les Roquetes. Així, des de dissabte dia 4 d’agost i fins dilluns passat dia 6, des de les onze del matí i fins a les vuit del vespre, en els horaris habituals dels recintes, les portes es van obrir de franc. S’havia anunciat des dels comptes oficials de les xarxes socials del consistori i la resposta va ser molt positiva. De fet, tot i que l’aforament en els dos equipaments és d’unes 250 persones usuàries, al llarg dels tres dies s’ha comptabilitzat des de l’Espai Blau que han gaudit d’aquesta acció al voltant de 1.800 veïnes i veïns. Una xifra que s’explica tenint en compte que al llarg d’alguna de les tres jornades, el moviment d’entrades i sortides era constant. Malgrat que en algun moment es produís l’aforament complet, amb la sortida d’alguna família o grups, es permetia que la resta de gent que feia cua per entrar-hi, pogués accedir finalment a un dels dos equipaments. "La població de Sant Pere de Ribes ha coincidit a veure amb molt bons ulls aquesta acció i així ens ho han fet saber aquests dies, per exemple, mitjançant les xarxes socials oficials del consistori o ens ho han fet arribar directament, cosa que ens satisfà constatar que han pogut gaudir en les hores de temperatures tan altes i complicades de poder passar", ha subratllat l’alcalde accidental, Josep Moya.

Recordem que es van fregar vora els 40 graus centígrads el cap de setmana passat a la localitat. La temperatura més alta d’enguany s’ha situat als 37.6 ºC, en concret. Dissabte, diumenge i dilluns l’accés gratuït va permetre a moltes famílies combatre els extrems registres de calor i xafogor tot remullant-se a les piscines municipals exteriors. L’Ajuntament tornaria a implantar aquesta mesura excepcional en cas que es repetís una onada de calor com la viscuda dies enrere i sempre que així ho aconsellessin el personal tècnic de Protecció Civil i Salut, amb els quals van consensuar la mesura per afavorir el benestar i el bé comú entre la ciutadania.