Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

04-09-2018 

PROGRAMACIÓ DE LA DIADA AL MUNICIPI

Tradicional ofrena floral al president Macià

'L'Avi', a la pl. de la Vila, en la diada anterior.

Sant Pere de Ribes se suma com cada any a la celebració de la diada de l’11 de setembre amb una programació cultural i que combina les activitats institucionals organitzades pel propi Ajuntament amb altres que van a càrrec d’entitats i partits polítics locals.

De cara al proper Onze de Setembre, la primera de les propostes pocs dies abans serà la xerrada-col·loqui ‘La primera Diada’, dissabte 8 a les 12 hores, a la sala Martinet del Centre Cívic El local, a càrrec de Sixte Moral i Carles Ferreira. Un acte que convoca l’agrupació local de Sant Pere de Ribes de MES Moviment d’Esquerres. De la seva banda, també dissabte 8 de setembre, a les 22 h., el GER organitza al Palmerar un concert i parlaments en el marc d’aquesta Diada Nacional de Catalunya. L’endemà, dia 9, els Petits Diabòlics munten, de 10 a 14h, un Mercat de segona mà al passeig de Santa Eulàlia.

Pel que fa a la vigília, dilluns 10 es durà a terme la marxa de torxes per la independència que un any més convoca el GER i que començarà a les 20h a la plaça del castell de Ribes i enguany finalitzarà a la plaça Marcer, on la mateixa entitat hi organitza tot seguit el concert a càrrec d’Ovidi 4, un grup que reivindica el llegat musical i combatiu del cantautor d’Alcoi Ovidi Montllor i que l’integren David Fernàndez, Borja Penalba, David Caño i Mireia Vives.

Fragment del pilar de 4 alçat amb la senyera  

per part dels Castellers de les Roquetes.  

El dia central de la celebració, dimarts 11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya,  s’encetarà la jornada amb la programació institucional consistent en la tradicional ofrena floral al monument dedicat a Francesc Macià, a la plaça de la Vila de Ribes, la cantada de l’himne d’Els Segadors i l’aixecament d’un pilar casteller, a les 10.30h, amb la participació de partits polítics, entitats i particulars i d’algunes corals del municipi i dels castellers de les Roquetes. El mateix acte es repetirà a les Roquetes, a les 11.30h, a la plaça interior de l’edifici institucional de la Vinya d’en Petaca. Paral·lelament es produirà la pujada al Montgrós, a les 11h, i l’enlairament de la senyera, parlaments i gralles al cim de la muntanya, a les 12h, que organitza el GER i UM9-CUP.

Per cloure la setmana de la Diada, el dissabte 15, a les 18h, hi ha programada una actuació castellera a càrrec dels Castellers de les Roquetes a la plaça Llobregat.