Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

12-09-2018 

UNS 4.000 ALUMNES COMENCEN EL NOU CURS ALS CENTRES EDUCATIUS DEL MUNICIPI

L'alcaldessa i la regidora, CEIP Les Roquetes. 

Aquest 12 de setembre i al llarg de la setmana inicien el curs 2018-2019 a Sant Pere de Ribes uns 4.000 alumnes amb els equipaments escolars a punt i amb total normalitat. D’aquesta xifra, poc més de 3.800 corresponen als ensenyaments del segon cicle d’infantil, primària i secundària, i 200 a les llars d’infants municipals. Es tracta de dades molt similars a la dels cursos anteriors. 

L’alcaldessa, Abigail Garrido, i la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla, que han estat visitant darrerament els diferents centres educatius, han estat aquest matí al CEIP Les Roquetes per elogiar la tasca educativa que fan els equips docents i directius dels diversos centres del municipi. En aquesta escola, com en tantes d’altres, es treballen projectes pedagògics molt innovadors, que Garrido ha volgut posar en valor, tot afegint: “Estem molt contentes del que tiren endavant per assentar les bases de l’èxit escolar, amb un equip de mestres molt motivat sempre pensant en el benefici dels infants, el futur del nostre municipi”. A totes les escoles que han estat aquestes dues setmanes, “es nota aquesta energia positiva, d’innovació i els valors que transmeten, cosa que significa que l’escola pública és de qualitat, està a un alt nivell, cal encoratjar els pares i les mares que triïn aquesta opció”, assenyala. 

Garrido i Carrasquilla amb el personal docent. 

El municipi ha perdut una línia de P3, després que Ensenyament hagi apujat la ràtio per a l’alumnat en aquest cicle inicial a més de 20 infants per aula. “Creiem que és una barbaritat que hi pugui haver de manera legal fins a 25 nens i nenes en una mateixa aula. L’any passat vam guanyar una línia de P3 i enguany l’hem perduda, no perquè no tinguem alumnes, sinó per una decisió totalment errònia del Departament d’incrementar-ne la quantitat per classe”, ha manifestat Garrido, que ha instat Ensenyament a baixar aquest percentatge ateses les necessitats educatives especials. 

Així mateix, l’alcaldessa ha criticat que s’hagi reduït el nombre de vetlladors i vetlladores als centres educatius i ha avançat que estan treballant en la demanda de més personal. Properament hi haurà accions en aquest sentit. 

D’altra banda, l’Ajuntament ha rebut recentment per part del departament d’Ensenyament el programa funcional de l’INS Xaloc per elaborar els plecs de condicions i adjudicar posteriorment el projecte d’aquest centre. I en el cas de l’ampliació de l’INS Montgrós, el Consistori espera rebre resposta del què acabarà fent la Generalitat. En aquest sentit, Garrido ha subratllat: “Des dels Ajuntaments, com el de Sant Pere de Ribes, compromesos de valent amb l’educació, estem sortint al pas de responsabilitats que no ens toquen directament atès que no en tenim la competència”

Davant les portes del CEIP Les Roquetes. 

Pel que fa a les línies d’ajuts en matèria educativa, l’equip de govern n’ha impulsat diverses en els darrers tres anys. En el cas del projecte d’ajuts per a llibres i material escolar s’han beneficiat en el darrer curs un total de 722 estudiants, amb un import de gairebé 110.000 euros i enguany les sol·licituds presentades, en convocatòria ordinària, han estat 842. Pel que fa als ajuts a l’escolarització i als menjadors de les llars d’infants municipals s’han presentat 120 sol·licituds, en període ordinari. Al llarg del curs se’n poden presentar de manera extraordinària. La regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla, ha deixat ben clar que “són un seguit d’ajudes que afavoreixen la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat, i per fer-les possible treballem conjuntament des de l’Ajuntament amb els equips directius i personal docent dels centres i sobretot les AMPA, que fan un treball que es complementa molt bé amb el que realitza el nostre personal tècnic”

Paral·lelament, i si fins ara l’equip de govern ha estat treballant en línies d’ajut en matèria d’educació obligatòria, ara també s’eixamplen cap a la postobligatòria. Per això, en els propers dies, aprovaran i ja donaran a conèixer les bases per poder-se acollir a les ajudes en la matriculació dels estudis universitaris i de cicles formatius així com per als desplaçaments que els i les estudiants han de fer fora del municipi per cursar-los. “No volem que cap alumne es quedi sense poder-se formar i seguir estudiant pels condicionants econòmics. Invertir en educació és, sens dubte, invertir en el nostre futur col·lectiu”, ha conclòs l’alcaldessa.