Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

13-09-2018 

JORNADA DE VOLUNTARIAT AMBIENTAL A ‘ELS COLLS’

Pel camí de ronda, es caminarà des de l'Espai Far de Vilanova i la Geltrú a la Punta Grossa. 

El Consorci dels Colls i Miralpeix – Costa del Garraf, del qual forma part l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, és un organisme públic que gestiona d’una manera sostenible els àmbits costaner, marí i terrestre de la comarca del Garraf, tot afavorint la connectivitat biològica d’aquests espais amb el Parc del Garraf i el Parc del Foix. Dins de les seves actuacions de sensibilització mediambiental s’inclouen activitats com les que tenen lloc aquest proper diumenge, al llarg de tot el matí.

Amb el lema prou explícit “Netegem els Colls”, s’ha organitzat per a tots els públics una jornada de voluntariat ambiental per gaudir cuidant la natura. El punt de trobada serà a l’Espai Far, a 2/4 de 10 del matí, on es podrà conèixer aquest equipament cultural i turístic dedicat al patrimoni mariner de Vilanova i la Geltrú, així com veure el projecte ja finalitzat de la naturalització amb dunes de la Platja del Far. També es podrà visitar l’exposició “Arran de mar” (Espais Protegits de la Costa del Garraf) i es farà una petita explicació d’aquesta i dels programes educatius del Consorci, Volem la Platja Neta! i Volem la Muntanya Neta! que s’implantarà a tots els centres educatius de la comarca del Garraf.

L’activitat formativa i d’acció al medi ambient serà guiada per monitors experts i permetrà participar en una acció de neteja i conèixer els perills dels residus en el medi ambient. S’oferirà als participants un pícnic/esmorzar i una samarreta així com el material per a l’activitat (guants, bosses, etc.). Cal, això sí, dur calçat còmode, gorra, crema solar i aigua. Les inscripcions es poden fer mitjançant el web www.decathlon.es/eventos-tienda.html

Des de l’Espai Far de Vilanova i fins a la Punta Grossa, es caminarà pel camí de ronda tot recollint els residus abandonats, gaudint del paisatge i de l’acompanyament dels monitors ambientals fent una descoberta de la flora i la fauna d’aquest espai. La tornada és pel bosc i el Camí Pedalable Costa Garraf.