Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

09-10-2018 

L’ASSOCIACIÓ PEL DRET A MORIR DIGNAMENT ES PRESENTA A SANT PERE DE RIBES

 'La mort, digna i il·lustrada' (Marc Vicens) il·lustra el cartell de l'acte

L’Associació pel Dret a Morir Dignament (DMD), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, es presentarà públicament al municipi el pròxim 17 d’octubre a les 19 hores a la sala d’actes Josep Lluís Palacios de la Casa de la Vila (pl. de la Vila, 1) amb la participació de l’alcaldessa, Abigail Garrido; la regidora de Serveis Socials, Paqui Carrasquilla; i la intervenció de la presidenta de DMD-Catalunya, Isabel Alonso; el Dr. Marcos Hourmann (metge condemnat per practicar l’eutanàsia); i la coordinadora de DMDCAT Grup Sant Pere de Ribes i Vilanova i la Geltrú.

Durant l’acte es donarà a conèixer la tasca d’aquesta associació, que vetlla per l'acompanyament de les persones en la mort i treballa per una mort digna, i s’anunciarà la posada en funcionament d’un nou punt d’atenció a la ciutadania ubicat al centre cultural El Local de Ribes (c. d’Eduard Maristany) que estarà obert cada dijous entre les 17 i les 19 hores.

 

L’Associació DMD

Dret a Morir Dignament, DMD, és una entitat sense ànim de lucre fundada l'any 1984 que defensa la llibertat de tota persona a decidir el moment i la manera de finalitzar la seva vida, especialment quan pateix un deteriorament irreversible i un sofriment insuportable.

Treballa perquè la ciutadania conegui els seus drets en relació al final de la seva vida, recollits en la llei d’Autonomia del Pacient (41/2002) i participi activament en el moviment social per assegurar el seu compliment, així com la seva ampliació.

L’exercici d’aquests drets poden millorar les condicions en les quals es mor a Catalunya. Des de l’entitat s’apunta que les persones tenen dret al consentiment informat i al rebuig del tractament, acompanyat d’una medicina pal·liativa de qualitat. Així mateix, difon el Document de Voluntats Anticipades (DVA) com la millor eina per assegurar el respecte a les decisions de cada persona en relació al seu procés de mort.

Paral·lelament, l’associació DMD promou un estat d’opinió pública favorable a l’ampliació del dret a decidir com i quan volem morir. És per això que, a més d’oferir xerrades i debats, assessora a les persones que necessiten informació sobre els seus drets al final de la vida.

DMD Catalunya té la seu a Barcelona però no obstant, i atès a la progressiva sensibilització social respecte a la mort digna, ha fet necessari la creació de grups locals en diferents municipis i està present a la comarca a Sitges, Sant Pere de Ribes i en breu a Vilanova i la Geltrú.