Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

06-11-2018 

‘POBLE BEN IL·LUMINAT, POBLE SEGUR PER A TOTES’, PROJECTE D'INVERSIONS MÉS VOTAT ALS PRESSUPOSTOS PARTICIPATIUS

Acte d’obertura de la urna de les votacions, el 29 d’octubre, amb el Secretari i membres de la comissió tècnica. 

Ja es coneixen els projectes guanyadors dels pressupostos participatius d’enguany. Un cop finalitzades les votacions el 28 d’octubre passat i realitzat el recompte de vots, entre les 31 propostes finalistes, la que ha obtingut més suport de la ciutadania en la categoria d’inversions ha estat la que porta per títol “Poble ben il·luminat, poble segur per a totes”, amb un total de 2.646 punts obtinguts, que tal i com recull la pròpia iniciativa impulsada per la Xarxa Feminista Ribes-Les Roquetes “complementa les millores ja fetes al municipi incidint en la percepció de seguretat a l’espai públic des de la perspectiva de gènere per tal de millorar la vida i la convivència a l’espai públic”. En no haver-se presentat amb un pressupost inicial, s’ha consignat aquest projecte provisionalment d’una dotació econòmica per a la seva execució de 100.000 euros com a màxim (que és el topall del cost de les propostes que es podien presentar segons recullen les normes reguladores), a l’espera de la valoració econòmica tècnica definitiva. 

En segon lloc, amb 1.891 punts, s’ha escollit la recuperació del model tradicional de timbal de les colles de ball de diables de Ribes (amb un pressupost de 19.000 euros). La proposta “Salva peatones”, valorada en 70.000 euros, ha estat la tercera amb més vots de la primera categoria (1.779) i planteja fer voreres a l’entrada principal de Ribes amb la carretera de Sitges, a l’altura de la benzinera i la parada de bus. En quart lloc, i amb 30.000 euros de dotació econòmica, s’ha triat amb 1.517 punts el projecte “De pati a jardí” per a la llar d’infants municipal Els Tres Pins. I també en l’àmbit escolar, el projecte de marquesina al pati de l’Escola Santa Eulàlia ha estat el cinquè més votat, amb 1.448 punts i un pressupost de 45.000 euros. 

Aquests cinc projectes s’inclouran, doncs, en el 20% de les partides d’inversions previstes que es reserven als comptes municipals per a l’any vinent. Tanmateix, si les cinc propostes guanyadores no arriben a assolir el màxim de la dotació prevista i no s’esgota la quantitat econòmica global fixada, es podria assignar un altre projecte, per ordre de votació, com és el cas, en aquesta categoria primera, de l’aula multisensorial per a la Llar d’infants municipal El Cargol. 

Pel que fa a la categoria segona, amb una dotació total de 15.000 euros per a despeses de projectes socials, culturals i/o solidaris, els més votats han estat: “Sumem experiències és Salut Mental als instituts”, que ha obtingut 7.188 punts; en segon terme, amb 7.024 punts, el Servei d’acompanyament emocional o “counseling” a l’alumnat que presenta conflictes emocionals propis de l’adolescència en la definició de la seva identitat i relacions; i en darrer lloc, havent aconseguit 5.205 punts, la promoció de diferents actes de celebració del 111è aniversari de la primera ballada de sardanes a Ribes. No obstant, tot i que el segon projecte presentava un pressupost estimat major, aquest podrà ser finançat amb 5.000, que és l’import màxim permès per proposta en aquesta categoria tal com estableixen les Normes reguladores dels pressupostos participatius. El saldo econòmic restant del total de la dotació econòmica serà aportat al següent projecte que ha comptat amb més suports, que seria la promoció a les xarxes socials de la Rua Summer Carnaval 2019. Tota la informació referent a les propostes guanyadores i finalistes, amb les dades corresponents, es pot consultar ja des del dia 5 de novembre al web municipal

El regidor de Règim Intern, Fran Perona, en la sessió d'aquest dilluns a les Roquetes. 

Els resultats definitius d’aquest 2018 constaten un rècord de participació en les votacions dels projectes, des que es va posar en marxa el procés de pressupostos participatius a l’inici de l’actual mandat, i una recuperació quant al nombre de propostes presentades per part de la ciutadania i les entitats i associacions del municipi (39). D’un cens amb dret a vot de 25.984 persones, n’han votat 1.936 (1921 telemàticament i 15 presencialment). De tots els vots emesos 138 no han estat vàlids per incidències diverses registrades. Pel que fa al balanç de propostes, en aquesta edició se n’han presentat un total de 39 propostes, de les quals se n’han descartat 8 (4 en la categoria primera i 4 més per la segona) per incomplir algun dels criteris de selecció.

Tot plegat s’està donant a conèixer directament a la població aquests dies, per part de l’equip de govern, amb sessions obertes que tenen lloc tant a les Roquetes com a Ribes. Aquest dilluns s’han presentat els resultats del procés participatiu i s’han avançat ja les línies generals de la proposta de Pressupost municipal per a l’any vinent, en un acte a la biblioteca Josep Pla de les Roquetes. Aquest dimecres 7 de novembre es farà el mateix, a les 19 hores, a El Local (Sala Martinet) de Ribes. En aquestes trobades amb el veïnat, es recorda que les propostes guanyadores en ambdues categories (inversions i despeses en projectes socials, culturals i/o solidaris) s’acabaran incorporant en el moment que s’aprovin els comptes per al 2019. Es preveu que es portin a debat i posterior votació en el Ple del proper 27 de novembre.