Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

10-01-2019 

41 PERSONES ES BENEFICIEN DELS ARRANJAMENTS D’HABITATGES EN EL PERÍODE 2015-2018

L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, juntament amb la regidora de Serveis Socials, Paqui Carrasquilla, i una veïna que ha optat per un arranjament a casa seva. 

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha arranjant un total de 41 habitatges en els darrers quatre anys, 12 dels quals s’han reformat l’any passat. Aquestes ajudes han servit per a dur a terme petites obres de millora, principalment en cuines i banys, a cases de gent gran, amb problemes de mobilitat o en risc d’exclusió social. 

Els 12 pisos adaptats l’any 2018 han suposat una inversió de prop de 9.000 euros, dels quals 6.500 han anat a càrrec de l’Ajuntament i els 2.500 restants a compte de la Diputació de Barcelona. Les obres que s’han dut a terme han constat, majoritàriament, de la substitució de la banyera per un plat de dutxa, amb la intenció de minimitzar el risc de relliscada i les caigudes per part de gent gran o amb problemes de mobilitat, o el canvi de cuines de gas per sistemes elèctrics més segurs. També s’han fet obres per modificar marcs de portes i així permetre una millor circulació de persones en cadira de rodes. L’objectiu d’aquestes intervencions és fer més pràctiques i segures les llars perquè les persones beneficiàries puguin viure a casa seva en les millors condicions.

En una de les visites als habitatges que s’han acollit als arranjaments, l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha afirmat que “es tracta de fer la vida més fàcil a la gent gran del municipi”, sobretot aquelles persones amb menys recursos econòmics, que no poden fer front a unes millores a casa seva “que són bàsiques per a poder viure de manera més autònoma i digna”. 

A més, les ajudes per arranjament també compten amb una vessant ocupacional: l’empresa Nou Set s’ha encarregat de subministrar la mà d’obra no especialitzada per a realitzar aquestes obres, contractant a persones amb  problemes d’inserció laboral inscrites en els diferents programes d’ocupació municipals.