Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

13-03-2019 

EL CONSELL D’INFANTS DE SANT PERE DE RIBES PRESENTA UN VIDEOCLIP SOBRE CIVISME

El Consell d'Infants presentant el videoclip sobre civisme. 

El Consell d’Infants, l’òrgan de participació dels nens i nenes del municipi, va presentar ahir dimarts a tarda al teatre del Centre Parroquial de Ribes un videoclip per reivindicar la importància del civisme com a base per a garantir la convivència i la cohesió social a Sant Pere de Ribes. La peça musical, amb el títol “La bona educació mola mogollón,” és en un rap i la seva lletra s’ha escrit amb aportacions de l’alumnat de 5è i 6è de totes les escoles públiques del municipi. El videoclip es pot veure al canal de Youtube i als perfils de l’Ajuntament a les xarxes socials (Facebook, Twitter i Instagram).

Ahir, davant un centenar de persones, el Consell d’Infants va explicar de què tractava el vídeo musical que han fet i quins reptes han hagut d’afrontar alhora de confeccionar el rap i el clip. A l’acte hi van assistir els i les membres del Consell, exconsellers i exconselleres (que ja fan 1r d’ESO però que el curs passat van participar en la proposta), el realitzador del muntatge audiovisual, l’equip de dinamitzadors i familiars, així com l’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido; i la regidora d’Educació, Paqui Carrasquilla.

Per a dur a terme el videoclip, els consellers i les conselleres van treballar  durant les tutories de desembre i gener amb les seves classes. Després de distribuir les temàtiques que volien abordar, cada classe es va dedicar a buscar rimes que es poguessin incloure en el rap final. Per poder triar les que millor combinaven entre si i poder crear la cançó, el passat 16 de gener el Consell va participar en un taller de rap, on van posar en comú les més de 200 rimes aconseguides. Totes elles compartien el seu redactat en positiu, fomentant comportaments adients i bones actituds respecte els temes triats. Paral·lelament a la construcció del rap, també va començar el procés creatiu del vídeo que acompanyarà la música. En aquest sentit, els nens i nenes van pensar en l’storyboard del videoclip: quins plans volien que sortissin al vídeo i les millors ubicacions per transmetre la idea que havien pensat. La gravació es va dur a terme el primer cap de setmana de febrer i, a posteriori, un equip professional va muntar i editar el videoclip que avui es presenta. 

El Consell d’Infants és una estructura participativa creada el curs passat, format per 28 nois i noies del municipi d’entre 10 i 12 anys on poden exercir, com a ciutadans i ciutadanes que són, el seu dret a reflexionar, expressar la seva opinió, debatre, prendre decisions i elevar al Plenari Municipal les seves propostes, a fi de contribuir a millorar el seu municipi, com espai on es fomenten i arrelen costums i hàbits. El seu mandat té una durada de 2 anys i se’n renova el 50% de la seva composició coincidint amb la baixa dels alumnes que han finalitzat 6è de primària el curs anterior. Vol ser el canal de comunicació entre els més joves i l’Ajuntament amb l’objectiu de crear un espai d’implicació, participació i iniciativa dels nens i nenes del municipi, independent però alhora emmarcat dins d’un ampli projecte de participació que cerca el protagonisme dels ciutadans i ciutadanes en la gestió municipal.

El Consell es reuneix un cop al mes, en acabar la jornada lectiva, i alterna reunions entre Ribes i Roquetes. Avui dimecres participaran en l’activitat del recó de l’alcaldessa, on li faran preguntes i li exposaran diverses percepcions sobre temes locals, i la propera sessió del dia 10 d’abril,  la cinquena d’aquest curs, faran un taller de berenars saludables, conduit per la Xènia Vela, de l’establiment comercial ribetà “Un quart de Quilo”, dedicat a la comercialització de productes ecològics. Aquest curs, el Consell d’Infants ha decidit centrar la seva feina en fer de Sant Pere de Ribes un municipi saludable i, després del videoclip, aquesta serà la segona acció que duran a terme per a poder dur a terme el seu objectiu.