Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

11-04-2019 

L'ALUMNAT D’ANIMACIÓ SOCIOCULTURAL I TURISME DE L’INSTITUT A. GALÍ MARXA A GRÈCIA AMB ELS REFUGIATS

El viatge servirà per a que l’alumnat de l’Alexandre Galí porti a la pràctica els coneixements apresos al llarg del cicle formatiu

Els nois i noies del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) en Animació Sociocultural i Turisme, que s’imparteix a l’Institut Alexandre Galí, marxaran del 6 al 17 de maig a Atenes, Grècia, per a dur a terme un projecte d’intervenció socioeducativa amb dones i infants refugiats que hagin viscut una situació de migració forçosa i traumàtica. El projecte serà en col·laboració amb l’entitat Mosaico House, que treballa amb dones i infants provinents de camps de refugiats. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes hi col·laborarà a través del Departament de Cooperació Internacional en el Pla Director de Cooperació Internacional i el Pla Municipal d’educació per al Desenvolupament.

L’objectiu del grup d’estudiants (4 alumnes i 2 professores) que es desplaçaran per ajudar a les persones refugiades és, per una banda, proporcionar eines a les dones desplaçades per a poder afrontar millor la situació que viuen, reforçar el vincle entre elles i els seus fills i adquirir espais lúdics destinats exclusivament a elles mateixes. Per l’altra banda, el projecte també contempla actuacions envers els infants, que els ajudin a gaudir del joc i a fer-lo servir per a descarregar energies, tensions i poder treballar diferents dinàmiques socioeducatives.

El viatge servirà per a que l’alumnat de l’Alexandre Galí porti a la pràctica els coneixements apresos al llarg del cicle formatiu i ho faci elaborant un projecte des de la fase teòrica, amb la definició dels objectius, els destinataris i programant les activitats adequades,  fins la posada en pràctica, duent a terme els tallers, jocs i dinàmiques que ells mateixos han creat. 

Per a poder dur a terme la idea, els nois i noies del CFGS necessiten, entre d’altres: gots de plàstic dur, ampolles de vidre petites, mocadors, plastilina, samarretes de colors, globus, llençols llisos, cremalleres d’uns 20 cm de llargada, pintura, retoladors, bosses de brossa, pilotes de ping-pong, pals de gelats, llana, retalls de roba, cremalleres petites, pinta ungles, maletes grans i mocadors o bufandes. Les aportacions de material s’han de fer a la consergeria de l’institut, de 8 a 19h, fins al dia 30 d’abril. Per aquelles persones que prefereixin fer una aportació econòmica, han habilitat el següent compte corrent: ES89 2100 2194 7301 0083 8060 i per a més informació podeu enviar un correu electrònic.