Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

14/11/2014 11:41

Presentació amb la regidora Anna Gabaldà i representants del celler Puig Batet.

Sant Pere de Ribes està duent a terme una nova edició dels Sopars i Tasts de Vins del Massís del Garraf. Aquesta acció, que juntament amb l'Agromercat i el Mercat del Cava i la Tapa forma part del projecte Productes de la Terra, té per objectiu donar a conèixer productors de vi locals i comarcals, restauradors que ofereixen gastronomia de proximitat, així com fer promoció del territori.

Per sisè any consecutiu i durant un mes, del 15 de novembre al 14 de desembre, Sant Pere de Ribes serà l'escenari de diverses propostes de maridatges on es presentaran vins i caves del Massís del Garraf, amb plats representatius de la gastronomia del nostre territori. Enguany destaca el protagonisme dels cellers elaboradors de Sant Pere de Ribes com a element diferenciador del nostre municipi i posant en valor l'entorn natural que ens envolta. També es compta amb la complicitat dels productors. A més a més, el municipi ha passat de tres a quatre cellers elaboradors que presenten el seu producte i ofereixen una visita a les seves instal·lacions: Finca Can Ramon Viticultors del Montgròs, Celler Puig Batet, Celler Torre del Veguer i Celler Vega de Ribes.

La regidora de Promoció Econòmica, Anna Gabaldà, ha explicat que "aquest és el tercer any en què hi participen els cellers amb la novetat que, en aquesta edició, ofereixen un maridatge amb experiència: conèixer l'origen del vi, passejar per la vinya i maridar els seus vins amb productes gastronòmics de proximitat". Es compta, a més, amb un celler convidat de fora de la comarca del Garraf, la Cooperativa agrícola de Llorenç del Penedès. Sant Pere de Ribes és municipi cooperatiu i s'ha volgut aprofitar l'oportunitat per destacar la importància d'aquest tipus d'empresa en un sector com és el vi.

La imatge dels Sopars i Tasts de vins inclou el codi QR per facilitar l'accés al programa on es detallen les dates, els tipus de maridatge i els preus, així com el telèfon de contacte per fer la reserva prèvia, necessària tant pels sopars i els tasts als establiments de restauració, com pels maridatges amb experiència que organitzen els cellers.

En l'edició d'aquest 2014 hi participen un total de 16 empreses de les quals, 8, són del sector de la restauració i 8 més són cellers. 

Els Sopars i Tasts de Vins estan organitzats per l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes amb el suport de la Diputació de Barcelona, INCAVI i Node Garraf.