Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

28/10/2016 12:45

(D'esquerra a dreta) La regidora, Paqui Carrasquilla, i l'alcaldessa, Abigail Garrido, presentant el projecte.

Sant Pere de Ribes ha posat en marxa el projecte "Dona, la clau", un programa socioeducatiu adreçat al col·lectiu de dones/mares que resideixen al municipi i que són usuàries dels serveis socials. En total hi ha una vintena de participants. La proposta s'estructura en tres eixos generals -cuina, salut i petits arranjaments de la llar- a través de 9 sessions i tallers teòrics i pràctics sobre temes clau.

Les sessions estan pensades per donar eines i recursos a les dones pel desenvolupament de les seves vides quotidianes i apropar-les a conèixer els recursos que tenen al seu territori. De la mateixa manera, també es vol fomentar la corresponsabilitat en les tasques domèstiques i de cura i educació en la igualtat d'oportunitats. El programa va destinat a dones de 20 a 50 anys, mares, residents a Sant Pere de Ribes, amb un nivell socioeconòmic baix, amb manca o dificultats per assolir hàbits saludables envers la seva pròpia persona o en relació a la cura dels seus fills i filles. La durada d'aquesta acció serà fins a finals de desembre.

L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha dit que "aquest és un projecte que està dins la voluntat del govern per treballar en la igualtat d'oportunitats i també pel que representa sobre la cohesió social". Per la seva banda, la regidora de Serveis Socials, Paqui Carrasquilla, ha explicat que "volem treballar amb dones per intercanviar experiències, posar en comú els seus coneixements i que en puguin adquirir de nous".

La primera de les activitats ha estat aquest dijous, 27 d'octubre, amb un taller sobre alimentació i salut. Més endavant vindrà una xerrada sobre la salut femenina (3 de novembre), un taller pràctic per fer petits arranjaments de la llar (8 de novembre), un taller d'higiene i emocions (25 de novembre), elaboració d'una recepta amb un producte adquirit al banc d'aliments (29 de novembre), una xerrada sobre la cura dels menors i altres temes a tenir en compte com a dones/mares (1 de desembre), un taller enfocat a la decoració nadalenca (12 de desembre) i finalment l'elaboració d'una recepta de Nadal (20 de desembre).

El projecte "Dona, la clau", compta amb la col·laboració del CAP de les Roquetes, per alguns dels tallers d'alimentació i salut; de la botiga AKI, que donarà les classes de petits arranjaments, i de la Finca Mas Solers i el restaurant Órdago, que s'encarregaran de les sessions de cuina.