A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Mobilitat

23/06/2020 18:24

El tram d’itinerari per a vianants i carril bici de la BV-2113 que uneix la rotonda d’accés a l’autopista C-32 i la carretera C-31 amb el final de la Rambla del Garraf s’obrirà oficialment en els propers dies amb la posada en funcionament dels semàfors que s’hi han instal·lat i enllestit els passos de vianants. D’aquesta manera, s’haurà acostat la xarxa de carril bici que surt de les Roquetes a la que ho fa de Ribes, que en aquests moments finalitza al nucli de Puigmoltó.

El nou itinerari, de 600 metres, transcorre pel costat nord paral·lel a la carretera BV-2113 i connecta amb el carril bici i el passeig per a vianants de la Rambla del Garraf. Per les seves característiques, disposa de dos passos de vianants, semàfors per canviar de vorera i il·luminació solar. S’ha tingut en compte la integració en el paisatge i per aquest motiu s’han recuperat els murs de pedra seca existents.

Els treballs s’havien d’enllestir en sis mesos, però s’han allargat tres mesos més a causa de l’aturada de l’activitat per la Covid-19. S’han finançat amb una subvenció de la Diputació de Barcelona, que hi ha aportat el 80% del cost de les obres (600.000€), mentre que la resta ha anat a càrrec de l’Ajuntament.

El darrer tram que queda pendent

L’Ajuntament ha demanat a la Diputació de Barcelona que acceleri els tràmits d’execució del darrer tram d’itinerari que ha d’arribar fins a Puigmoltó pel costat de la carretera. Si bé aquest tram podria completar-se per un camí pedalable interior, serviria com a autèntic itinerari d’unió entre els nuclis de Ribes i les Roquetes, amb les condicions i seguretat idònies per al seu ús i com a element a potenciar per promoure també la mobilitat sostenible. Paral·lelament, s’ha redactat el projecte de construcció del carril bici de l’avinguda Montseny, que donarà continuïtat i sortida als Colls.

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha assegurat que “amb totes aquestes actuacions tindrem completament enllaçat i connectat el carril bici Ribes-Puigmoltó-Les Roquetes-Els Colls. Estem completant la xarxa de carril bici al municipi, i a la vegada estem fent un pas endavant en les millores d’accessibilitat i pel foment d’una mobilitat sostenible”. L’alcaldessa també ha recalcat que “aquesta actuació servirà per incentivar i consolidar de forma segura i ordenada la mobilitat, tant l’obligada com la d’oci i lleure, a peu o en bicicleta, entre els camins i trams existents al costat del nucli de Puigmoltó i fins la rotonda d’accés a la C-32 des de la carretera BV-2113”.