Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Formació

10/07/2020 14:00

L’institut Can Puig de Ribes amplia la seva oferta de cicles formatius per al curs 2020-2021, amb un cicle de Grau Mig de Cures Auxiliars d’Infermeria. Aquests estudis capaciten els estudiants per a realitzar cures auxiliars d’infermeria, controlar les condicions sanitàries de l’entorn i del material o instrumental sanitari i dur a terme tasques relacionades amb l’instrumental d’equips de salut bucodental. Aquest cicle dona la formació necessària per exercir com a tècnic o tècnica d’auxiliar d’infermeria i dur a terme tasques d’atenció primària o domiciliària en unitats especials i de salut mental.

El regidor de Formació professional i oficis, Josep Maria Llopart, ha valora “molt positivament el fet que s’ampliïn els cicles formatius al municipi perquè dona més possibilitats formatives i professionals a l’alumnat, i més si es tracta d’àmbits formatius estratègics com són l’assistencial, el sociosanitari o el turístic que tenen força sortida laboral, i més que en tindran, al nostre municipi i a la nostra comarca”. “No hem d’oblidar que Sant Pere de Ribes, a part d’acollir l’hospital comarcal, està caminant cap a un model de municipi saludable i sostenible i tenim molts projectes que requeriran de personal amb formació professional qualificada”, ha dit.

Els instituts Can Puig de Ribes i Alexandre Galí de les Roquetes mantenen els quatre cicles formatius restants que ja venien oferint darrerament. Es tracta dels cicles de Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turística i d’Integració Social, que ofereix l’Alexandre Galí, i dels cicles de Grau Mig d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència, al Galí, i de Gestió Administrativa, al Can Puig.

L’oferta de Grau Superior

El cicle de Grau Superior d’Animació Sociocultural i Turística capacita per a programar, organitzar, implementar i avaluar intervencions d’animació sociocultural i turística, promovent la participació activa de les persones i grups destinataris, i coordinant les actuacions de professionals i voluntaris al seu càrrec. Entre d’altres, permet accedir al món laboral com a coordinador i director de temps lliure educatiu infantil i juvenil, animador sociocultural, assessor per al sector associatiu o informador juvenil.

El cicle de Grau Superior d’Integració Social dona la formació necessària per programar, organitzar, implementar i avaluar les intervencions d’integració social aplicant estratègies i tècniques específiques, promovent la igualtat d’oportunitats, actuant en tot moment amb una actitud de respecte envers les persones destinatàries i garantint la creació d’entorns segurs tant per a les persones destinatàries com per al professional. Entre les sortides professionals, hi ha les de tècnic de programes de prevenció i inserció social, treballador familiar, auxiliar de tutela, mediador comunitari i mediador intercultural.

Els cicles de Grau Mig

El cicle de Grau Mig d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència forma l’alumnat en atendre les persones en situació de dependència, en l’àmbit domiciliari i institucional, amb la finalitat de mantenir i millorar la seva qualitat de vida, portant a terme activitats assistencials, no sanitàries, psicosocials i de suport a la gestió domèstica, aplicant mesures i normes de prevenció i seguretat i derivant-les a altres serveis quan sigui necessari. La superació d’aquest cicle permet accedir a cuidador de persones en situació de dependència a institucions i domicilis, governant i subgovernant de persones en situació de dependència en institucions, auxiliar d’ajuda a domicili i assistent personal, entre d’altres.

Per últim, el cicle de Grau Mig de Gestió Administrativa capacita per a exercir tasques de suport administratiu en l’àmbit laboral, comptable, comercial, financer i fiscal, i d’altres de suport a les persones, en empreses públiques o privades. La superació d’aquest cicle formatiu permet accedir al món laboral, entre d’altres, com a auxiliar administratiu, ajudant d’oficina, recepcionista o empleat de tresoreria.

Els Programes de Formació i Inserció i els Itineraris Formatius Específics

Durant el curs 2020-2021, l’Institut Can Puig de Ribes seguirà oferint els Programes de Formació i Inserció (PFI) de Comerç, Oficina i Atenció al Públic i els Itineraris Formatius Específics d’Espais Verds i Cura d’Animals. Els PFI, que són voluntaris i tenen una durada d’un curs acadèmic, estan pensats per a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat l’educació secundària obligatòria i no segueixen estudis en el sistema educatiu ni participen en cap acció formativa. L’objectiu és proporcionar-los la possibilitat de tornar al sistema educatiu (en la formació professional) i que rebin un aprenentatge imprescindible per accedir al mercat de treball. Per la seva banda, els itineraris formatius específics són ensenyaments professionals adreçats a alumnes d’entre 16 i 20 anys (durant l’any natural que iniciïn la formació) amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada i que no es trobin en disposició de seguir la formació professional ordinària.

"A més, queden per concedir al municipi altres estudis de formació post-obligatòria, i que ja han estat sol·licitats, com són el P.F.I d'Auxiliar d'Arts Gràfiques i Serigrafia, un altre de Perruqueria i Estètica, un Cicle Formatiu de Grau Superior d'Eficiència Energètica i Energia Solar Tèrmica, i un altre d'Educació Infantil”, ha recordat el regidor de Formació professional i oficis, Josep Maria Llopart. Així mateix “esperem que la branca Sanitària es consolidi i s'afegeixi el de Imatge per al Diagnòstic i Medicina Nuclear, doncs l’obtenció d'aquests objectius faria de Sant Pere de Ribes un municipi de referència en la formació professional i ajudaria a afavorir la ocupabilitat del jovent".