A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Dona

17/11/2020 15:00

La regidoria d’Igualtat de Gènere, Feminismes i LGTBI repartirà exemplars del còmic Hombres feministas i una guia sobre violència de gènere per a adolescents pels centres d’educació primària i secundària, les biblioteques públiques i entitats del municipi. L’acció s’emmarca en el programa amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones.

La publicació Hombres feministas, editada per la Fundació CEPAIM, fa un repàs de les trajectòries d’homes que s’han destacat pel seu feminisme al llarg de la història. Entre els escollits, s’hi troben el filòsof John Stuart Mill; el fundador de la Institución Libre de Enseñanza, Francisco Giner de los Ríos, i el Primer Ministre del Canadà, Justin Trudeau.

El còmic, amb guió d’Alicia Palmer i dibuixos de José J. Mínguez, s’ha editat en el marc de les accions de sensibilització per a la prevenció de la violència de gènere cap a les dones contemplades en el Proyecto SALIR ADELANTE, finançat en els darrers anys per la Direcció General de Migracions del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons d’Asil, Migració i Integració de la Unió Europea.

Identificar la violència i saber com actuar

La guia sobre violència de gènere, adreçada al conjunt de la ciutadania però sobretot a adolescents, explica de manera planera i amb il·lustracions què és la violència de gènere i què es pot fer en cas de produir-se. Es tracta d’una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Diputació de Barcelona en col·laboració amb l’activista Feminista Ilustrada.

Segons ha explicat la regidora d’Igualtat de Gènere, Feminismes i LGTBI, Antònia Pulido, “repartim les dues publicacions amb l’objectiu que tant infants com adolescents i adults puguin tractar i reflexionar sobre la perspectiva de gènere de manera més entenedora i amena”. La difusió d’aquest material de sensibilització cap als diferents col·lectius està recollit en el Pla d’Accions del II Pla d’Igualtat de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

Tallers i exposicions amb motiu de la diada

Sant Pere de Ribes celebrarà el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb diversos actes del 24 de novembre al 4 de desembre. Amb motiu d’aquesta diada, l’Ajuntament penjarà pancartes institucionals a la Casa de la Vila de Ribes i a la Vinya d’en Petaca i s’encendran focus liles a les rotondes de Ribes i les Roquetes.

El programa d’actes inclou tres tallers, un d’ells adreçat a fomentar la sororitat, i una exposició de fotografies i espelmes en record del col·lectiu de víctimes de la violència masclista. A més, les xarxes socials municipals difondran les vinyetes sobre violència de gènere elaborades per Feminista Ilustrada.