A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Dona

18/11/2020 15:49

Sant Pere de Ribes celebrarà el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones amb diversos actes del 24 de novembre al 4 de desembre. Amb motiu d’aquesta diada, l’Ajuntament penjarà pancartes institucionals a la Casa de la Vila de Ribes i a la Vinya d’en Petaca i s’encendran focus liles a les rotondes de Ribes i les Roquetes. A més, es farà una penjada de llaços liles que simbolitzen la desaparició de cada dona, en record de les dones i nens i nenes víctimes d’assassinats masclistes de 2020.

Com en els darrers anys, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes s’adhereix al manifest del 25 de novembre consensuat entre la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i la Delegación del Gobierno a Catalunya. Les regidores i regidors del municipi faran una lectura pública de l’esmentat document en el ple ordinari d’aquest mes, que se celebrarà el dimarts, 24 de novembre.

La programació amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones es manté amb una dotzena d’accions al municipi, que combina els formats presencial i en línia. S’opta per aquest model mixt preveient que a partir de dilluns vinent, 23 de novembre, Catalunya podria entrar en la primera fase d’una nova desescalada, amb l’obertura dels equipaments culturals amb un màxim del 50% del seu aforament.

Tallers de prevenció i de sexualitat en femení

L’entitat Mousiké oferirà el projecte Veus el 3 de desembre, a les 16h, al Centre Parroquial de Ribes, un taller de prevenció contra la violència de gènere que busca donar una dimensió pública a la veu de les dones que han estat agredides i denunciar els estereotips repressius masclistes. L’entitat Dona Cançó oferirà una xerrada-taller de sexualitat en femení el 4 de desembre, de 17.30h a 19.30h, a les biblioteques municipals de Sant Pere de Ribes. La participació en totes dues accions s’ha de fer mitjançant inscripció prèvia via Whatsapp a través del 687 728 791, o bé enviant un correu electrònic a aj221.dona@santperederibes.cat.

En format en línia, la Plataforma de Comunicació oferirà el taller Trivial Lila el 24 de novembre, a les 16h. Aquesta activitat, que compta amb la participació de l’Escola Municipal de Persones Adultes, pretén fomentar la sororitat i saber diferenciar l’abús de poder. Es tracta d’un taller interactiu d’una sola sessió d’una hora de durada a través del qual les persones participants assoliran eines per a detectar i combatre situacions d’abús de poder, discriminació, masclisme i racisme, i aprendran a fer ús d’un llenguatge igualitari i no discriminatori a través de jocs i dinàmiques en streaming. Durant aquests dies, a més, les xarxes socials municipals difondran els grafismes de sensibilització i prevenció contra la violència de gènere elaborats per l’activista Feminista Ilustrada.

D’altra banda, la regidoria d’Igualtat de Gènere, Feminismes i LGTBI repartirà exemplars del còmic Hombres feministas i una guia sobre violència de gènere per a adolescents pels centres d’educació primària i secundària, les biblioteques públiques i entitats del municipi. Hombres feministas, editat per la Fundació CEPAIM, fa un repàs de les trajectòries d’homes que s’han destacat pel seu feminisme al llarg de la història. La guia sobre violència de gènere, adreçada al conjunt de la ciutadania però sobretot a adolescents, explica de manera planera i amb il·lustracions què és la violència de gènere i què es pot fer en cas de produir-se.  La llista de publicacions editades amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones es completa amb Eines per identificar els diferents tipus de violència de gènere que pateixen les dones, elaborada per Hèctor, policia local de Begues, i David Guerrero, caporal de la Policia Local de Sant Pere de Ribes.