Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Dona

10/12/2020 13:39

Les veïnes de Sant Pere de Ribes Amal Aberkan Boukaraa i Marian Alonso Siguero participen en la sèrie documental Dones en temps de crisi: any 2020, un projecte de l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, del qual en forma part l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Aquesta producció busca donar visibilitat als treballs de les dones i els lideratges femenins en el context de la crisi sanitària de la Covid-19. En l’audiovisual hi participen un total de 32 treballadores de diferents sectors dels 18 municipis catalans membres de l’Observatori. Aberkan i Alonso surten al llarg de la sèrie, oferint el seu testimoni i opinions sobre les diferents temàtiques que s’hi van tractant.

Els dotze capítols que integren la sèrie documental es podran veure a través de Canal Blau Televisió entre el 21 de desembre i el 10 de gener. Prèviament, el dilluns 14 de desembre, es donarà a conèixer la producció en un acte virtual organitzat per l’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació que permetrà accedir per primer cop a la plataforma de visionat en línia de la sèrie.

Dones en temps de crisi: any 2020 vol contribuir a pluralitzar i donar major representativitat a les aportacions essencials de les dones en el context de la pandèmia. En resposta a l’absència de veus i experiències femenines diverses acusada pels mitjans de comunicació durant l’actual situació sociosanitària, el projecte audiovisual presenta retrats allunyats de tòpics i d’estereotips de dones de generacions, cultures, procedències, models familiars, opcions sexuals o capacitats molt diverses.

Canvis sobtats en el dia a dia de les dones

El documental posa de manifest els canvis sobtats que s’han produït en el dia a dia de les dones, que han tingut com a conseqüència la reinvenció dels aspectes que articulen les complexes relacions entre les cures, l’espai domèstic i l’espai laboral. De fet, les propostes de canvi social que les protagonistes de l’audiovisual plantegen per al futur vertebren els dotze capítols de la sèrie.

El projecte de l’Observatori de dones en els mitjans de comunicació ha estat produït per Drac Màgic i dirigit per les cineastes Nila Núñez Urgell (Lo que diran, 2017), Cristina Almirall Romeu i Raquel Marques (Tiempos de deseo, 2020). Ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

L’Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació és una instància de participació ciutadana impulsada per diferents ajuntaments amb l’objectiu de promoure una cultura crítica en relació al paper de les dones en els mitjans de comunicació. La gestió tècnica d’aquest ens es duu a terme des de Drac Màgic, cooperativa dedicada a la divulgació de cultura audiovisual i a la seva difusió en activitats educatives, socials i culturals. Una de les seves àrees preferents d’activitat és la representació de les dones en els mitjans de comunicació audiovisual i la seva presència com a autores en el camp de la realització i la crítica.