A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

22/01/2021 13:23

L’Escola Espanyola de Mediació i Resolució de Conflictes va atorgar ahir, coincidint amb la celebració del Dia Europeu de la Mediació, la Medalla al Mèrit Professional a l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, pel seu compromís a fomentar el diàleg i la cerca d’alternatives a solucionar conflictes i com a reconeixement al Servei de Mediació de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes.

En el decurs de l’acte de lliurament, que es va fer telemàticament i emès per Youtube, l’alcaldessa va agrair i fer extensiva la distinció a la tasca realitzada des de la posada en marxa del servei l’any 2002, i va explicar que “aquest servei ha estat essencial també en aquests moments de pandèmia i confinament” per a la mediació i suport a les persones en diferents situacions donades com a conseqüència o per les circumstàncies de falta d’interacció social o aïllament. Abigail Garrido també es va referir en la seva intervenció a la voluntat del govern “d’obrir noves línies de treball en mediació sobretot en civisme comunitari que experiment ens fa falta i que volem, conjuntament amb el professionals de la mediació, revertir certs actes i conductes a la nostra comunitat”.

Sant Pere de Ribes és un dels municipis del país pioners en l’àmbit de la mediació social, amb un servei que ha anat evolucionant en els seus 19 anys d’existència adaptant-se a les necessitats de cada moment i de la ciutadania.

El centre de mediació atén a l’any 110 casos de mitjana, però des de l’inici de la situació de pandèmia les demandes de mediació ciutadana s'han disparat i ha tancat el 2020 amb 180 casos. Cal dir que en el 70% dels casos les parts accepten mediar (doncs es tracta d’un procés voluntari) i, d’aquests, el 90% finalitzen amb un acord.