A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Policia local

29/01/2021 12:00

Davant les informacions difoses a través de les xarxes socials referents a una situació viscuda ahir al parc de Salvador Espriu de Ribes, la Policia Local comunica a la ciutadania que ha investigat els fets i que tot plegat es tracta d’un malentès.

A les 21.43 h la Policia Local va rebre una trucada d’una veïna informant de la presència d’un nois amb fisonomia oriental que aparentaven estar fent fotos als infants que hi havia en aquell moment al parc i que posteriorment els va veure entrar en un edifici de les immediacions. La dona va manifestar a la policia que també els hi va fer unes fotos als nois perquè li va semblar una actitud poc apropiada i que ho posaria en coneixement dels Mossos.

La Policia Local de Sant Pere de Ribes ha localitzat i contactat amb aquests nois, que són residents al municipi de fa temps, viuen a Espanya des de fa 12 anys, i treballen en un basar de la comarca. Així mateix també ha parlat amb el propietari del basar on treballen (que ha confirmat la situació personal del nois), i s’ha posat en contacte novament amb la veïna per esclarir la situació, qui finalment no es va adreçar als Mossos.

Els nois han explicat a la Policia Local que s’estaven fent unes fotos al barri en el seu temps lliure i que feien videoconferències amb els seus amics i familiars de Xina en trobar-se actualment desocupats temporalment pel tancament de l’establiment on treballen. En cap cas l’objecte de les seves accions ni la intencionalitat de les mateixes eren els infants.

Les parts lamenten el malentès i l’alarma social que hagin pogut ocasionar tot plegat.

La Policia Local de Sant Pere de Ribes recorda la recomanació de no difondre missatges i àudios de fets no demostrats ni contrastats. Si aquests es difonen i els rebeu, no els compartiu ni difongueu per no contribuir a crear alarma social. Si més no, comproveu que la informació es veraç amb les fonts oficials i abans d’escampar rumors consulta als cossos de seguretat.