A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Mobilitat

11/02/2021 10:17

El Departament de Territori i Sostenibilitat i els ens locals que formen part de la Taula de la Mobilitat del Penedès, entre els quals es troba Sant Pere de Ribes, han acordat ampliar les bonificacions dels peatges de la C-32 en dos trams de l’autopista que passen per la comarca del Garraf. Els descomptes augmentaran del 30% al 40% en el tram que va de Castelldefels a Sitges i s’incrementaran del 26,7% al 70% entre Sitges i el Vendrell.

Les bonificacions beneficiaran les persones usuàries de vehicles lleugers (categoria tarifària II), de dilluns a divendres no festius, mitjançant pagament dinàmic i subscripció prèvia. S’aplicaran en la tarifa del peatge a partir del primer viatge, en el cas de desplaçaments d’anada i tornada en un mateix dia natural i en el mateix origen i destí.

Segons l’alcaldessa, Abigail Garrido, “l’increment de les bonificacions és un pas endavant en el nostre objectiu irrenunciable com a ajuntament: assolir la gratuïtat o, si més no, l’equiparació de tarifes amb d’altres autopistes i peatges catalanes”. Abigail Garrido ha assenyalat que “en paral·lel, continuem posant l’accent en la necessitat de potenciar el transport públic a les nostres comarques, amb infraestructures de nova creació que serien tan importants com el tren orbital, i en compensar i trobar solucions al desequilibri territorial causat pels peatges de la C-32”.

Reunió de constitució de la Taula de la Mobilitat del Penedès   

L’acord, unànime, s’ha pres en el marc de la reunió constitutiva de la Taula de la Mobilitat del Penedès, que té com a principal funció permetre la participació en la gestió i l’elaboració dels instruments de planificació de la mobilitat en aquest àmbit territorial. L’integren el Departament de Territori i Sostenibilitat, els consells comarcals del Garraf, el Baix i l’Alt Penedès i l’Anoia; els ajuntaments de Sant Pere de Ribes, el Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Sitges, Cubelles, Calafell, Cunit i Sant Sadurní d’Anoia, i l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona i l’Autoritat Territorial de Mobilitat del Camp de Tarragona.

Sant Pere de Ribes, conjuntament amb la resta de municipis del pacte Penedès Marítim, demanava la gratuïtat al peatge de Cunit/Cubelles i bonificacions del 50% al de Vallcarca/Sitges. Amb la finalitat d’assolir aquesta reivindicació, l’alcaldessa, Abigail Garrido, va participar al llarg de 2020 en diverses reunions, tant amb els ajuntaments del territori com amb la Generalitat.