A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Educació

06/04/2021 13:44

Les tres llars d’infants municipals de Sant Pere de Ribes oferiran aquest mes d’abril jornades de portes obertes de presentació del curs 2021-2022. En tots els casos, les visites s’han de concertar mitjançant cita prèvia.

La llar d’infants El Cargol, de Ribes, oferirà sessions de portes obertes del 12 al 15 d’abril. Per assistir-hi, cal sol·licitar cita prèvia a l’enllaç facilitat pel centre, trucar al 686 93 18 94 o bé enviar un correu electrònic a a8060046@xtec.cat.  

L’escola bressol L’Espígol, també a Ribes, oferirà sessions de portes obertes el dissabte, 17 d’abril, en tres torns al llarg del matí. Tothom que hi vulgui assistir ha de demanar cita prèvia trucant al 682 28 03 22 o bé enviar un correu electrònic a asanchezx@cavallcartro.cat.  

Per la seva banda, la llar d’infants Els Tres Pins, de les Roquetes, oferirà visites el dijous, 15 d’abril. Qui hi estigui interessat ha d’enviar un missatge de Whatsapp al 681 22 98 19, un correu electrònic a llartrespins@xtec.cat o bé sol·licitar-ho a través del lloc web www.cavallcartro.cat.  

La presentació de sol·licituds, del 10 al 21 de maig

Les jornades de portes obertes a les llars d’infants de Sant Pere de Ribes són prèvies a la presentació de sol·licituds de preinscripció als centres d’educació infantil (0-3 anys), que es podran fer del 10 al 21 de maig. És molt important respectar les dates en formalitzar aquest tràmit perquè les sol·licituds que es presentin fora de termini perdran totes les prioritats a l’hora d’obtenir plaça. Prèviament, la setmana del 5 al 7 de maig, s’hauran publicat el nombre de places escolars per centre i curs.

El procés de preinscripció es completarà amb la publicació de la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional (1 de juny) i la presentació de reclamacions (del 2 al 8 de juny). Tot seguit, es farà el sorteig per resoldre les sol·licituds de preinscripció empatades en punts (del 9 a l’11 de juny).

La llista ordenada de sol·licituds per a l’assignació de places es farà pública el 15 de juny. Del 16 al 22 de juny, es procedirà a la matriculació de l’alumnat preinscrit amb plaça assignada.

Preus públics amb tarifació social

Els serveis de les llars d’infants municipals estan subjectes al pagament de preus públics per part de les famílies usuàries amb dret a tarifació social en determinades circumstàncies. Per despeses d’inscripció i material, s’ha de fer un pagament per curs de 170€, el mateix cost que té la quota mensual d’escolarització de setembre a juny. També hi ha altres quotes, com les aplicades pel servei de menjador i pel servei ampliat de matí.

L’Ajuntament ha establert subvencions per als infants, determinades pels ingressos nets anuals i el nombre de membres de la unitat familiar. La tarifació social també contempla l’escolarització amb condicions especials, en casos com l’existència d’un dictamen de Necessitat Educativa Específica de l’infant, sol·licitants de beca que hagin estat declarats víctimes de violència masclista o germans bessons o segon germà, ambdós escolaritzats en alguna de les llars d’infants municipals.

Per gaudir de subvenció, s’hauran de complir els requisits que fixen les Bases per a l’atorgament d’ajuts a l’escolarització i als menjadors de les llars d’infants municipals vigents, i presentar la documentació pertinent en el període establert per a la convocatòria.