A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
TIC

21/06/2021 15:01

La Mobile Week Sant Pere de Ribes d’aquest any aproparà la ciberseguretat, les smartcity i els residus, el 5G i el màrqueting digital en temps de pandèmia  a la ciutadania. Ho farà de la mà d’experts i en una edició híbrid que combinarà el format presencial i el digital. Les tres conferències programades es faran els dies 7, 8 i 9 de juliol, a les 19.00 hores, a la sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila. La sala polivalent de la Vinya d’en Petaca de les Roquetes acollirà el dia 10 de juliol, d’11 a 14 hores, un taller per combatre la bretxa digital i  ajudar a adaptar-se en aquest entorn digital en constant evolució.

Segons ha explicat l’alcaldessa, Abigail Garrido, “des de Sant Pere de Ribes hem apostat per formar part d’aquest esdeveniment perquè estem convençuts que hem d’acompanyar l’administració i la ciutadania en general en el canvi de paradigma que representen les noves tecnologies. Els ajuntaments”, ha afegit, “hem d’estar molt preparats a l’hora d’incloure en les nostres polítiques aquest concepte de la tecnologia activa i constant entesa com un element que ha de transformar les persones i l’activitat econòmica i garantir també la igualtat d’oportunitats al nostre municipi”.  

El representant de Sinergia a l’Alt Penedès-Garraf, Josep Maria Vives, ha informat que Sinergia, que agrupa entitats i associacions de l’àmbit tecnològic de Catalunya, “tenim un acord amb Mobile World Congres per promoure la Mobile Week en aquells municipis que creuen interessant arribar a la ciutadania amb tota la informació relativa a les TIC que avui en dia és imprescindible per al creixement del territori”. Sinergia actua sota el paraigües del Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de Catalunya i compta amb 20 associacions de tot el territori català, amb unes 2.500 empreses adherides que generen uns 50.000 llocs de treballs.

Un projecte de país

La directora de Digital Future Society i Mobile Week de la Mobile World Capital Barcelona, Cristina Colom, ha assegurat que “aquest és un projecte de país, que l’hem de fer entre tots. La Mobile Week ha de créixer i quina millor manera que estar en el territori i no pas que es concentri només en una gran ciutat. Volem promoure l’empoderament digital de totes les persones de Catalunya, i en aquest sentit és molt important que les persones tinguin un major coneixement del que suposa la tecnologia, perquè cada cop els afecta més en el seu dia a dia, així com també guanyar més sentit crític envers la tecnologia”.  

La directora general de Societat Digital del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya, Joana Barbany, ha recordat que “el 2019 vam creure oportú, conjuntament amb la Mobile World Capital de Barcelona, endegar una sèrie d’iniciatives pel territori amb la finalitat de mostrar la tecnologia a les persones d’arreu de Catalunya, però també de testar què passa als municipis per veure quines eren les seves necessitats tecnològiques”. Barbany ha destacat, finalment, que la Mobile Week “és el lloc oportú des d’on podem oferir un bon coneixement de la tecnologia aplicada a la ciutadania”.

Atacs informàtics i residus intel·ligents, dos dels temes destacats

La primera de les activitats de la Mobile Week Sant Pere de Ribes, el dia 7 de juliol, serà una conferència sobre ciberseguretat per saber com prevenir atacs informàtics i el pishing, a càrrec del director Node Ciberseguretat del DIH4CAT i catedràtic de la UPC, Manel Medina, i de la directora d’OptimunTic i presidenta de CATEI (Associació Catalana d’Empreses de Tecnologia i Informàtica), Rosa Ortuño. Les smarts cities i els residus intel·ligents protagonitzaran la segona de les conferències el dia 8 de juliol, amb el CEO/CIO & Co-Fundador de GreenYng, Jorge González, i el director del màster en Devops&Cloud  de OBS – Three Points, Jordi Marín, com a ponents. En la tercera de les activitats, el dia 9 de juliol, el CIO i director del Programa 5G a la Mobile World Capital Barcelona, Eduard Martín Lineros, oferirà una xerrada sobre el significat del 5G en les nostres vides i en el nostre dia a dia. La Mobile Week Sant Pere de Ribes es clourà el 10 de juliol amb una sessió d’Albert Gil López, CEO i fundador de l’agència de màrqueting digital TOP Brand, sobre com comuniquen les grans marques a Internet i com es pot adaptar la ciutadania en un entorn digital en canvi constant. La programació de la Mobile Week Sant Pere de Ribes es pot consultar a https://mweek.com/sant-pere-de-ribes/.

La Mobile Week (mWeek) apropa la tecnologia a la societat i genera un espai de reflexió sobre l’impacte de la tecnologia en la vida quotidiana. Mitjançant un programa de conferències i tallers gratuïts a 18 municipis de Catalunya, entre ells Sant Pere de Ribes, es plantegen espais de reflexió, debats integradors i activitats participatives que connectin les eines que ofereix la tecnologia digital amb les inquietuds i necessitats socials, culturals, ètiques i humanes, situant les persones al centre de la revolució digital.

La Mobile Week Sant Pere de Ribes és una iniciativa de Mobile World Capital Barcelona en col·laboració amb l'Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Generalitat de Catalunya i el suport de Sinergia, CaixaBank i Estrella Damm.