A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Gent Gran

19/07/2021 10:52

El Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua (GSAM), adreçat a persones cuidadores no professionals que tinguin cura de persones en situació de dependència, tornarà a oferir sessions del 12 d’octubre al 14 de desembre. Tothom que hi estigui interessat a participar s’hi pot inscriure trucant al 93 810 92 10. Les trobades, enguany, seran al nucli de Ribes, en un espai municipal pendent de determinar. Aquesta activitat l’ofereix l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, en coordinació amb la Diputació de Barcelona i amb la participació d’una entitat del tercer sector.

El GSAM és un espai de suport psicològic i de relació adreçat a persones cuidadores que, pel seu rol de cuidadores, presenten una situació d’esgotament físic i emocional. L’objectiu de les trobades és que la participació en el grup faci que se sentin acompanyades en el procés de tenir cura d’algú. En total, es faran 10 sessions, els dimarts, de 17h a 18.30h.

Un cop constituït, el Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua estarà format per entre 16 i 20 persones que comptaran amb l’ajut d’un psicòleg. Qui hi participi s’ha de comprometre a assistir a totes les reunions i a compartir la seva experiència de cura amb les altres persones que comparteixen la mateixa situació.

Reduir l’impacte negatiu que a vegades pot tenir la cura

El GSAM és una modalitat d’intervenció psicosocial que pretén reduir l’impacte negatiu de la cura que a vegades poden experimentar les persones cuidadores no professionals i alhora millorar la qualitat de vida de les persones en situació de dependència. En aquest sentit, no és pas una activitat de formació, sinó que es tracta d’un recurs que promou el suport emocional i la relació entre persones cuidadores que comparteixen la mateixa problemàtica, amb la finalitat que rebin suport en el procés de cura de la persona en situació de dependència.

La pandèmia i l’estat d’alarma, amb totes les limitacions en la interacció social que ha comportat, ha posat en evidència la necessitat de comptar amb un recurs com el Grup de Suport Emocional i Ajuda Mútua a Sant Pere de Ribes. La situació viscuda en els darrers mesos ha intensificat les relaciones entre persones cuidadores i dependents i això ha suposat un major desgast emocional per a les mateixes que és necessari atendre.