A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

23/07/2021 12:44

Les persones o col·lectius que vulguin presentar propostes als pressupostos participatius de 2021 ho poden fer a partir d’aquest dilluns, 26 de juliol, i fins al 19 de setembre vinent. L’edició d’enguany manté una única categoria de projectes i es reorienta, com a novetat, a incentivar i promoure que estiguin inclosos dins dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Les candidatures es poden presentar amb el formulari normalitzat disponible a la pàgina web de l’Ajuntament, des d’on també es pot accedir al contingut de les normes reguladores de la convocatòria, i lliurar-les a través d’instància genèrica a la seu electrònica municipal o físicament a les oficines de l’OAC. 

El ple municipal ordinari d’aquest mes de juliol ha aprovat la modificació de les normes reguladores dels pressupostos participatius d’enguany. La regidora de Participació Ciutadana, Antònia Pulido, ha assenyalat que amb els canvis incorporats “facilitem la possibilitat de fer propostes amb uns objectius globals o que comparteixin globalment el camí cap a on volem avançar com a municipi. A través dels pressupostos participatius, volem escoltar els neguits i les necessitats i construir entre totes i tots el Sant Pere de Ribes del futur”.

Els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) formen part de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides amb la finalitat de donar resposta, de cara al 2030, als grans reptes del planeta com ho són l’eradicació de la pobresa, la lluita contra la desigualtat i la injustícia i posar fre al canvi climàtic, entre d’altres. En aquests moments, les polítiques europees i nacionals s’encaminen cap a l’assoliment d’aquests objectius, la qual cosa obliga els ajuntaments a prendre decisions i proposar projectes en aquesta direcció.