Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Mobilitat

07/07/2023 13:57

Les obres del tram central del carril bici i itinerari de vianants paral·lel a la carretera BV-2113, entre Puigmoltó i la rotonda del nus viari amb la C-32, ja han arribat a la seva fi. Únicament resten alguns acabats, la instal·lació de les plaques solars dels fanals i la plantació d’arbres i plantes que es farà a la tardor-hivern degut a l’actual situació de sequera. El vial ja ha entrat en servei i és utilitzat per vianants i ciclistes.

L’actuació completa així l’eix Ribes-Les Roquetes que permet tant a persones a peu com ciclistes i vehicles de mobilitat personal circular-hi amb les condicions de seguretat idònies per al seu ús.

Durant la visita de final d’obra d’aquesta setmana, hi ha assistit l’alcaldessa, Abigail Garrido; el diputat en funcions i president delegat de l’àrea d’infraestructures i espais naturals de la Diputació de Barcelona, Pere Pons; el regidor de Mobilitat i Transport, Josep De Barberà; i el regidor d’Urbanisme i Urbanitzacions, Fran Perona, entre d’altres, que han anunciat la seva inauguració amb una bicicletada popular que tindrà lloc durant el matí del dissabte 29 de juliol. El diputat en funcions, Pere Pons, ha manifestat, a més, que aquest “és un dels projectes més macos i més agradables que hem pogut fer, però el més important és que uneix dos nuclis de població i els seus equipaments”, com l’Hospital Sant Camil.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes aposta per la mobilitat sostenible, l’ús de transports d’emissió zero i els hàbits saludables i la pràctica de l’esport i l’exercici en el marc del projecte global de municipi saludable. En aquesta línia, segons l’alcaldessa, ja s’està treballant en la redacció de dos nous projectes per a aquesta legislatura per ampliar la xarxa de carrils bicis i itineraris de vianants i connectar Ribes i Les Roquetes amb Sitges: el carril Ribes-Sitges (tot passant per Can Cuadras de la Timba, Les Torres i Vallpineda fins a Santa Bàrbara) i el tram Les Roquetes-Sitges (prolongant el carril bici des de la Rambla del Garraf, seguint fins a la urbanització Els Cards i la recta de la mata per arribar a la urbanització Rocamar). “Tenim un projecte de municipi que volem ser connectors amb la resta de municipis de la comarca a través d’aquest tipus de carrils i camins que ens han de portar a una mobilitat sostenible. Estem al vell mig de la comarca i podem jugar aquest paper connector. Estem convençuts i compromesos i amb moltes ganes de fer-ho realitat”, ha dit Abigail Garrido.

El traçat del nou tram d'itinerari que entra ara en funcionament és connector dels dos trams extrems existents, amb un recorregut total de 2,5 quilòmetres de distància, disposa d’un passeig per a vianants (de 2 metres d’amplada) i un carril per a ciclistes (de 2,5 d’amplada), ambdós segregats de la carretera amb una barrera de contenció mixta de fusta i acer, il·luminació i un parterre que separa els vianants dels ciclistes. També s’han instal·lat bancs i una font d’aigua a l’accés de Puigmoltó. Es va iniciar a final d’octubre i ha tingut pressupost de licitació d’1.423.146,16 euros, dels quals 1.294.699,62 euros els ha aportat la Diputació i la resta l’Ajuntament.