Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Habitatge

17/07/2023 14:33

Aquest divendres 14 de juliol s’han lliurat les claus a les primeres famílies i persones adjudicatàries dels habitatges de protecció oficial en règim de lloguer de la promoció Xaloc ubicada a la Ronda de la Masia Nova, 50-56.

Es tracta d’un edifici de 43 pisos de lloguer assequible de 2 i 3 dormitoris, amb superfícies útils entre els 56 i 74 m2, que disposen de terrassa o pati i plaça d’aparcament i possibilitat de traster. A més compten amb la màxima qualificació energètica (AA) gràcies a la incorporació d’instal·lacions d'eficiència energètica com a plaques solars fotovoltaiques, aerotèrmia i gelosies. Els preus de lloguer dels habitatges oscil·len entre els 470 € i els 650 € per pis amb plaça d’aparcament o entre els 500€ i els 680€ en el cas d’aquelles unitats que també inclouen traster.

La promoció Xaloc s’ha construït en una parcel·la de titularitat pública municipal cedida en dret de superfície per part de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes a la Fundació SALAS, l’encarregada de promoure i desenvolupar aquests habitatges que seran gestionats en endavant per la Fundació Nou Lloc. Ambdues fundacions estan certificades com a promotores socials i són membres de la Coordinadora Catalana de Fundacions (COHABITAC). El projecte ha comptat amb suport i subvenció de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya (Generalitat de Catalunya) i finançament de l'Institut Català de Finances.

A l’acte hi ha assistit l’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido; la regidora d’Habitatge, Ana Herrera; el president de la Fundació Nou Lloc, Pere Esteve; la directora de la promoció i patrona de la Fundació SALAS, Clara Muñoz; i el secretari i patró de la Fundació SALAS, José Miguel Deus.

 

PRÒXIMES PROMOCIONS

Actualment hi ha en construcció en el mateix sector del Parc Central, amb ajuda de les subvencions Next Generation, un altre edifici de 43 pisos que s’està tirant endavant amb les fundacions Grup Qualitat i Factoria de Somnis. També hi ha projectat fer dos blocs més de 43 habitatges cadascun d’ells a través d’Institut Català del Sol i dos edificis més de 25 i 41 pisos amb fundacions. En total les subvencions rebudes dels fons europeus per a aquestes promocions d’habitatge ascendeixen a 3.787.880 euros.

Les persones que estiguin interessades en formar part dels processos de selecció i adjudicació de les pròximes promocions han d’estar inscrites al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial amb l’opció de règim de lloguer i tenir la inscripció vigent en el moment de la convocatòria (cal renovar-la al cap de l’any). Per més informació es poden adreçar a l’Oficina Local d’Habitatge de Sant Pere de Ribes i sol·licitar cita a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana.