Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

05/09/2023 13:24

El Teatre La Bòbila estrena nova programació de la temporada, de setembre a desembre de 2023. El passat diumenge, 3 de setembre, va presentar-la davant del públic més fidel en un acte anomenat “Escenari Secret La Bòbila”, organitzat per l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i la Diputació de Barcelona, a l’Església Vella. “Escenari Secret” té l'objectiu d’oferir experiència artística personalitzada i de proximitat al públic més fidel del Teatre La Bòbila per tal de destacar la importància del públic i la seva participació en la vida cultural i els espais escènics i culturals del municipi.

Així, aquesta iniciativa ha permès conèixer el públic que acostuma a anar al teatre d'una manera més intima i, a més, reivindicar espais no habituals i alternatius del municipi per a la difusió artística. També ha servit per donar a conèixer formats escènics i musicals no habituals a la temporada regular.

El públic va poder gaudir de diferents espectacles de dansa, música i teatre, entre els quals van destacar la dansa de la companyia Júlia Godina i Alexa Moya amb la peça Picnic on the Moon; un fragment de l'obra de teatre que es podrà veure en temporada Ay Carmela,  a càrrec de la companyia La Famèlica i, finalment, es va acabar amb la música de Guillem i Marta Roma.

L'acte que s'havia de realitzar al pati del Castell de Ribes i a la plaça finalment es va haver de traslladar, a causa del vent i la pluja, a l'interior de l'Església Vella, gràcies a la col·laboració de la Parròquia de Sant Pere de Ribes.

 

Nova temporada

La nova temporada té la intenció que el públic assisteixi al Teatre La Bòbila com ho ha fet aquest primer any. Per això, s'ha presentat una primera programació de setembre a desembre diversa, de qualitat i amb algunes novetats. En primer lloc, es realitzaran 2 espectacles més dels que es van fer en el mateix període de l'any passat, i es durà a terme un especial de Nadal per a tots els públics.

El primer espectacle de la temporada té quelcom d'especial, ja que serveix per celebrar el primer any de vida del Teatre La Bòbila. Per això, s’ha apostat per fer-ho amb una companyia internacional, com són els Brodas Bross. Es tracta d’una companyia internacional de hip hop, dansa i cultura urbana, que l'any passat va realitzar el primer espectacle de la temporada amb Around the world.

Aquest cop obriran la programació amb el seu últim espectacle “DOJI”. Un viatge per la dansa, el color, les noves tecnologies i la música. Un viatge al·lucinant per a tota la família. Això serà el 30 de setembre. a les 20¿h.

El 8 d'octubre es podrà gaudir del primer espectacle familiar de la mà de Xip Xap Teatre. La companyia nascuda l'any 1983 que porta molts anys fen espectacles de titelles i de carrer, i que aquest cop porta la versió d'un clàssic, “Hamelí”. Una història ja coneguda amb passada pel sedàs de Xip Xap Teatre i les seves titelles i amb una extraordinària escenografia.

El 21 d'octubre serà el torn de la companyia La Famèlica, amb una de les obres més conegudes del dramaturg José Sanchis Sinisterra: “Ay Carmela”, un espectacle situat en el context de la Guerra Civil, i que s'ha convertit en un clàssic.

Un altre de les propostes del Teatre La Bòbila són les basades en l'humor, i aquest cop el portarà la companyia Clownic. Una companyia d'humor gestual creada pel Tricicle per portar els seus grans èxits als teatres on el famós trio no podia arribar. Després de 18 anys units a Tricicle, Clownic comença a crear els seus propis espectacles amb un gran èxit i reconeixement en l'àmbit nacional i internacional. “Hotel flamingo” és un homenatge als seus pares teatrals, el Tricicle. Serà el dia 4 de novembre.

El dia 19 de novembre arriba a l’escenari del teatre una altra disciplina: la màgia, de la mà de DIDAK STYLE que portarà una posada en escena espectacular. Serà el pròxim dia 19 de novembre a les 12¿h.

Una altra de les propostes familiars arriba de la mà de Teatre al Detall, una de les companyies amb més projecció en l'àmbit del teatre familiar, espectacles poètics i màgics com "La motxilla de L'Ada". Un espectacle amb història transformadora sobre la identitat de gènere, que va guanyar el Premi de la Crítica 2021 al Millor espectacle per a públic familiar.

El 16 de desembre visitaran el Teatre La Bòbila Els Pirates Teatre. Una companyia que celebra 20 anys sobre els escenaris amb gairebé 30 espectacles a l'esquena. Les seves produccions tenen una entitat pròpia caracteritzada per la barreja de diferents disciplines i la gran presència d'humor i música. L'actriu Laura Aubert i Bernat Cot  presenten "Els Secundaris”, una comèdia musical situada al paral·lel als anys 20.

La nova temporada també presenta un especial de Nadal. Es farà el dia de Sant Esteve a la tarda amb l’espectacle “Artaban la llegenda del quart rei mag”. Una producció de Grup Vocal que porten més de 5 anys realitzant temporada al SAT de Sant Andreu. Un musical amb 9 actors i actrius sobre l'escenari.

Apart de la programació estable professional, també hi ha altres activitats puntuals que s’anuncien al programa i també es continua amb la formació de teatre per a adults, joves i infants. Les inscripcions s'obriran pròximament.

Les entrades ja es poden adquirir a través de la pàgina web del Teatre La Bòbila.

 

Balanç primer any

En aquest primer any de vida del Teatre La Bòbila han passat més de 8.000 espectadors des de la seva inauguració. Des de setembre de 2022 fins al juliol de 2023 s’han dut a terme 16 representacions d’espectacles professionals de diverses disciplines artístiques (teatre clàssic i contemporani, musical, familiar, titelles, comèdia, humor, dansa i màgia).

Al marge de les funcions de la programació professional s’ha acollit la realització de 20 activitats organitzades per diverses entitats i institucions del municipi. També cal remarcar la programació setmanal de cinema o les formacions de teatre que s’han portat a terme per a adults i joves i que es continuaran oferint a partir del mes d’octubre amb infants, joves i adults.