Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Promoció econòmica

25/10/2023 11:51

Aquest any la 13a edició del Mercat del Cava i la Tapa i la III Jornada de Solidaritat i Cooperació, celebrades aquest passat cap de setmana, han superat l’èxit assolit l’any 2022. Enguany s’estima que s’han venut més copes que mai i s’han servit, aproximadament, més de 7.000 degustacions superant edicions anteriors. Restauradors locals i productors han superat les seves previsions esgotant productes i millorant les vendes previstes.

Durant tot el cap de setmana hi ha hagut una gran afluència de públic de totes les edats, tant a la zona de tastets del Mercat del Cava i la Tapa, a l’espai de botigues al carrer i artesania, com a l’Àgora de la zona de Cooperació. Al punt d’informació firal, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Festes de les Roquetes, on s’ha pogut adquirir la tradicional copa de vidre de Productes de  la Terra i el material de degustació. Les tapes de productors i de la restauració local, amb una gran varietat, juntament amb el tast de vi, cava, cervesa, vermut  o còctels, han estat els protagonistes de la fira, representats amb una vintena de participants, envoltats d’una gran terrassa amb taules, tines, decoració i espais que han fet possible un ambient agradable i festiu perfecte per a gaudir amb els amics i la família. A la nit ha pres protagonisme la il·luminació instal·lada per a l’ocasió, juntament amb la música, les activitats i el conjunt de carpes participants.

Entre les activitats vinculades a l’essència del Mercat del Cava i la Tapa, cal destacar l’èxit d’inscripcions als tallers gastronòmics, que han exhaurit les places. S’ha donat protagonisme als productes locals, per exemple, amb el tast sensorial Art & Wine o el taller de degustació de cervesa artesana; a més del showcooking de com aprofitar els aliments en clau de sostenibilitat i estalvi.

L’espai firal ha tingut moltes activitats adreçades a tots els públics, com conta-contes i tallers infantils amb temàtica vinculada a la fira, on han participat més d’un centenar de nens i nenes. També s’ha pogut gaudir d’una gran oferta de jocs de fusta, així com actuacions de música en directe amb grups de la comarca o interpretacions teatralitzades i musicals itinerants.

Les botigues al carrer i l’artesania han tingut un gran protagonisme durant la fira, on els visitants han pogut aprofitar les ofertes especials amb unes trenta carpes participants en aquesta zona. S’ha comptat amb la implicació de l’associació de comerciants UCER i Fem Ribes, així com de l’associació del Mercat La Sínia, i pel que fa a l’artesania local, amb DO Ribes.

A l’espai Àgora els més petits han gaudit dels conta-contes i altres activitats, emmarcades dins la III Jornada de Solidaritat i Cooperació, on s’han donat a conèixer la feina de les entitats de cooperació i els seus projectes. En aquest espai s’ha pogut participar de tot un ventall d’activitats per a tots els públics amb tallers i atraccions com el carrusel ecològic o les andròmines. La Jornada s’ha organitzar des del Consell Municipal de Cooperació, amb la finalitat d’informar i sensibilitzar vers els valors de cooperació i la solidaritat.

Aquest any, en el marc de les xarxes socials #mercatdelcavailatapa, s’ha organitzat un sorteig de productes locals, amb la col·laboració del Celler Puig Batet i del productor de cervesa artesana Jövo Brew. L’objectiu ha estat incentivar la participació i la dinamització de les xarxes socials del Mercat del Cava i la Tapa,  alhora que donar a conèixer i promoure productes de proximitat de Sant Pere de Ribes.

Enguany també s’ha comptat amb una nova placa de cava, amb la imatge de la xemeneia La Bòbila, que s’ha pogut adquirir al punt d’informació de la fira juntament amb les plaques d’altres edicions dedicades totes elles a motius destacats del municipi.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes valora molt positivament aquesta edició,  recollint valoracions positives tant dels visitants com dels participants, pel que suposa aquest esdeveniment amb la participació d’empreses del municipi i del territori en general; la implicació de les entitats locals, així com la coincidència entre el Mercat del Cava i la Tapa amb la Jornada de Solidaritat durant un mateix cap de setmana, reforçant així la seva projecció i promoció.