Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Urbanisme

27/11/2023 12:42

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes està realitzant les obres de millora del carrer de la Barceloneta de Ribes, que se suma a les altres que s’han anat fent a diferents punts del municipi, com als carrers 9 de novembre, Sant Sebastià, carreró de la Torreta de Ribes o d’altres al barri de la Cervereta a les Roquetes. L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, acompanyada del regidor d’Urbanisme, Fran Perona, ha visitat aquest divendres, 24 de novembre, les obres d’aquest carrer que estaran enllestides previsiblement el mes de febrer de 2024.

L’alcaldessa ha remarcat “el compromís” del consistori per millorar les places i els carrers del municipi i, concretament, els casc antics d’ambdós nuclis. “Estem treballant per millorar els carrers sobretot donant prioritat a les persones i fent que siguin més segurs, perquè els cascs antics sempre tenen voreres molt estretes i tenen una accessibilitat complicada”, ha especificat.

Les obres del carrer de la Barceloneta suposaran, ha dit l’alcaldessa, “un abans i un després”, atès que es canviarà tota la pavimentació i es farà una plataforma única per fer-lo “més accessible per a les persones, tenint en compte també el Pla d’Accessibilitat”. També es millorarà la xarxa d’aigües residuals i pluvials i s’aprofitarà per fer el soterrament i l’actualització dels serveis que actualment són aeris.

L’alcaldessa ha explicat que aquestes no seran les últimes obres de la zona: “ens queden molts quilòmetres per poder resoldre, però és un tema per posar-ho en agenda i poc a poc que es puguin fer canvis”. En aquest sentit, ha fet referència a les obres que es duran a terme conjuntament amb la Diputació de Barcelona per tal de “transformar la carretera que creua pràcticament tot el casc antic de Ribes en un carrer que sigui molt més accessible per a les persones, amb espais més dignificats”. Garrido ha comentat que quan la proposta estigui més avançada es parlarà tant amb el veïnat com amb la resta dels grups municipals per “treballar en aquesta millora que suposarà també un canvi d’imatge molt important per al nostre casc antic, on ens trobem equipaments com la Casa de la Vila, la plaça de la Font, entitats socials i culturals del municipi, i acaba pràcticament al Castell de Ribes”. “Es tracta d’un eix molt important i la seva millora es veurà en els propers anys”, ha conclòs.

La millora del carrer de la Barceloneta, amb un pressupost de 244.297,84 euros, forma part del projecte de supressió de barreres arquitectòniques (inclòs al Pla de Reactivació Municipal 2019-2023) dins l’àmbit del Pla de Millora del nucli antic de Ribes. En la mateixa línia, el 2021 es va fer una actuació de característiques similars al carrer de la Palma del mateix barri. En ambdós casos es tractaven de carrers amb moltes irregularitats del formigó a causa del desgast provocat per l’ús i per l’escorrentia de l’aigua de pluja, atès que són carrers amb un pendent força pronunciat i que tenien voreres molt deteriorades.