Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

12/03/2024 11:30

Les biblioteques municipals Josep Pla i Manuel de Pedrolo i l’Oficina de Turisme de Sant Pere de Ribes han rebut enguany el certificat com a Punts d’Informació Turística, i l’Oficina juntament amb el celler Vega de Ribes també han aconseguit el certificat Biosphere. Ambdós títols acrediten l’esforç que fan les empreses i entitats per instaurar polítiques sostenibles i oferir una informació turística de qualitat. L’acte d’entrega ha tingut lloc el dijous 7 de març a La Daurada de Vilanova i la Geltrú i ha comptat amb la presència de la diputada de Turisme, Abigail Garrido; la presidenta de l’Agència NODE Garraf, Marta Verdejo; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Xavier Montserrat, i la regidora de Projecció de Ciutat, Capitalitat i Empresa de Vilanova i la Geltrú, Anna Ribera.

El programa “Compromís per a la sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere” aposta per establir bones pràctiques en gestió sostenible basant-se en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides i és liderat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona (amb el suport de l’Institut de Turisme Responsable).

El programa dels Punts d’Informació Turística neix de la mà de la Gerència de Serveis de Turisme de la Diputació de Barcelona per complementar els serveis d’informació, difusió i atenció turística a la província de Barcelona. Com a novetat d’enguany, s’ha presentat el ‘Manual de l’Amfitrió’, una guia d’ús intern que recull els principals recursos i atractius de la comarca. La guia ha estat elaborada conjuntament entre la Diputació de Barcelona i l’Agència NODE Garraf. L’Agència NODE Garraf és l’ens gestor d’ambdós programes a la comarca del Garraf.

Enguany, d’un total de 66 empreses turístiques, 62 han renovat la certificació Biosphere i 4 l’han rebuda per primera vegada. Un total de 30 empreses i entitats que treballen per millorar la qualitat de la informació turística que s’ofereix al territori han rebut el diploma de reconeixement com a Punt d’Informació Turística del Garraf.