Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Cultura

20/03/2024 11:55

El Teatre la Bòbila de Sant Pere de Ribes oferirà un espectacle i un taller d’ombres xineses el proper dimecres 27 de març amb motiu del Dia Mundial del Teatre, que se celebra des de l’any 1961 amb l’objectiu de posar en valor les arts escèniques. L’artista local Valeria Guglietti serà l’encarregada de portar a terme tant el taller, que es realitzarà a les 16h, com l’espectacle amb el títol “No toqueu les meves mans”, previst a les 19h.

Les activitats proposades al taller estan estructurades en parts teòriques i pràctiques per tal que totes les persones participants puguin adquirir coneixements bàsics sobre la tècnica de les ombres xineses fetes amb mans i accessoris aplicable a la necessitat de cadascun. En la part pràctica s'aprèn, entre diverses coses, a jugar amb la llum com a material fonamental, prescindint de tecnologies costoses i agressives amb l'entorn. D'aquesta manera, els participants troben noves maneres d'expressió a través de les ombres, construint històries i creant personatges i adquireixen una original eina de joc. El taller es realitzarà a la sala petita (Sala Liceu) del Teatre la Bòbila i un cop acabi es podrà gaudir de l’espectacle a la sala gran del teatre.

Pel que fa a l’espectacle “No toqueu les meves mans”, aquest genera un espai on el públic pot conèixer l’art mil·lenari de les ombres xineses. Valeria Guglietti, artista amb una llarga trajectòria i resident al municipi, portarà al públic a fer aquest viatge. Les ombres xineses, precedents del teatre d'ombres, parteixen d'un joc popular basat en un efecte òptic teatralitzat que consisteix en col·locar les mans entre una font de llum i una pantalla o paret, de manera que la posició i el moviment de les mans projecta ombres a la pantalla que representen figures estàtiques o en moviment. Com a curiositat les ombres xineses no van néixer a la Xina, malgrat el que indica el seu nom, sinó a l'illa de Java, aproximadament uns cinc mil anys abans de la nostra era. Constitueixen una de les més antigues arts del teatre de titelles i marionetes.

Les entrades es poden adquirir a la pàgina web del Teatre la Bòbila a un preu de 6 euros (espectacle i taller) o 4 euros (només l’espectacle).