Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

25-06-2019 

RIBES CELEBRA LA FESTA MAJOR DE SANT PERE 2019

Cercavila de vigília.

Aquesta setmana Ribes entra de ple a celebrar la Festa Major de Sant Pere de Ribes 2019, que enguany manté els canvis en les cercaviles de les Festes Majors aprovats per l’Assemblea de Balls Populars, com iniciar la cercavila de vigília cada any des d’un lloc diferent i enguany des de la plaça Layret. Juntament amb les propostes habituals, que comencen el dijous 27 de juny i acaben el diumenge 30 de juny, se celebrarà una Fira Artesanal amb més de 25 artesans i augmentarà la proposta musical a les Barraques ubicades a la plaça de l’Església que s’inauguren el dimecres 26. També enguany serà el Ball de Pastorets qui celebri el seu 50è aniversari com a colla.

Així dijous (27 de juny) començaran els actes, a les 17.30 h, al Redós de Sant Josep i Sant Pere amb les actuacions dels Balls Populars Infantils per a la Gent Gran i la posterior Cercavila Infantil des del Redós (18.30 h) fins a la plaça de l’Església, que acollirà, a les 20 h, l’exhibició dels Entremesos i Balls Parlats Infantils (Drac Petit, Cabeçuts Petits, Cercolets Infantils, Pastorets Infantils, Diables Infernals) i mitja hora més tard s’encendrà la Traca Dolça amb confeti, caramels i globus per a tots els infants. Posteriorment a la mateixa plaça, s’iniciarà la XXXXII Cursa Popular La Milla (21 h) oberta a petits i grans (inscripcions una hora abans de l’inici), l’assaig general dels castellers ribetans (21.15 h) i un espectacle d’arts escèniques per a tots els públics a Barraques (22 h).

 

El dia de la vigília

Divendres 28 de juny, s’iniciarà amb un esmorzar de forquilla a les 9 h al Bar Social del Ger (cal comprar tiquet al bar) i un altre a la plaça de l’Església organitzat per Barraques (10.30 h). A continuació la tradicional baixada de grallers (12.30 h) des del GER fins a la plaça Marcer, on a les 13 h es farà la disparada de morterets, traca i repic general de campanes per donar pas, a les 13.15 h a la cercavila infantil de vigília.

A la tarda, hi haurà música del DJ s Discomon a la plaça de l’Església (15.30 h), la ballada de bastons per les masies del poble (16 h) i al Redós de Sant Josep i Sant Pere i a l’Hospital de Sant Camil actuacions dels Balls Populars per a la Gent Gran (17.30 h). Una hora més tard, a les 18.30 h, s’iniciarà la cercavila de vigília (recorregut: pl. Layret, c. Eduard Maristany, c. Miquel de Cervantes, c. Lluís Companys, pl. Catalunya, Av. Onze de setembre i pl. de l’Església), que acabarà a una encesa conjunta de les colles de foc (19.45 h) i la posterior ballada conjunta de colles de bastons (20.45 h). La Cercavila de Vigília d’aquest any afectarà les parades de bus de la plaça Catalunya. Aquestes no seran operatives entre les 18.30 h i les 20 h del 28 de juny. Si restaran operatives les parades de Sagrada Família, parc Salvador Espriu i les dues del carrer del Carç.

Quan sigui ben fosc serà el torn del castell de focs des del Castell de Ribes (23 h) i en acabat, mitja hora més tard, des del carrer de Joan Maragall, la pujada dels balls. A continuació, tancarà el programa de la jornada el Ball de vigília amb el grup La Tropical a la plaça Marcer i les actuacions de diversos DJ s a la plaça de l’Església a partir de la 01.00 h.

 

Sant Pere, 29 de juny

Els actes més tradicionals es donaran cita el dia del Sant Patró, el dissabte 29 de juny (Sant Pere). Després del toc d’alba, a les 7.30h es farà la Matinal i el Toc de crida (8.45 h) a les voltes de la plaça de la Vila abans de l’Anada a Ofici (9 h) des de la plaça de la Vila i fins a l’Església. Allà s’aixecarà el Pilar de Sant Pere, a càrrec dels Castellers Ribetans, i s’iniciarà la Sortida d’Ofici (12 h).

Els entremesos ballaran conjuntament a les 13.30 h a la plaça de la Vila i a continuació, sardanes amb la Cobla Maricel a la plaça Marcer i a la tarda el concert de Festa Major (19 h). Una hora més tard, a les 20h, els balls parlats faran una representació a la plaça de la Vila i posteriorment, a les 21h, es durà a terme la cercavila de Sant Pere. El final de festa amb la ballada conjunta de totes les colles serà a les 22.45 h a la plaça de l’Església i ball de Festa Major (23 h) a la plaça Marcer. En acabar el ball, la festa continuarà a les barraques amb l’actuació del DJ Peryku, concert de tribut a Obrinbt Pas i DJ Trabubu.

Com a novetat, dissabte i diumenge es podrà visitar la Fira Artesanal de Festa Major amb més de 25 artesans organitzada per l’Associació D.O. Ribes a l’avinguda Onze de Setembre (entre el carrer Eduard Maristany i la plaça Catalunya).

Per tancar la Festa Major diumenge 30 de juny s’ha organitzat una jornada amb activitats per a tots els públics. La plaça de l’Església acollirà activitats infantils (11 h) i un vermut amb la música de Zebrass Marching Band (12.30 h). A la tarda torna el Festival infantil i la Festa de l’escuma (17.30 h). Més tard, a les 19 h, hi haurà una trobada de Pastorets per celebrar el 50è aniversari de la colla (inici al c. Fra Vicenç i final a la pl. Església). A la nit, concert de l’artista Mabel Flores (22 h) a la plaça de l’Església.