Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 

Fes una cerca per:

Data inicial

Data final

Interes

Descripcio

10-09-2019 

LA XARXA DE MUNICIPIS INDIANS ESCULL A LA REGIDORA ANTÒNIA PULIDO COM A NOVA PRESIDENTA

Antònia Pulido, (tercera per la dreta), acompanyada per part dels assistents a
l’assemblea dins el marc de la Fira d’Indians de Begur i el regidor de Fires, Consum i Comerç Local i Mercats, Juan García (primer per la dreta).

L’Assemblea General de l’associació cultural Xarxa de Municipis Indians va escollir ahir, en el marc de la XVI Fira d’indians de Begur, la nova assemblea que guiarà a l’associació els propers 4 anys (2019-2023). La regidora de Turisme, Atenció i Participació Ciutadana, Planificació estratègica, Salut Comunitària, Civisme, Convivència i Mediació Comunitària, Igualtat de gènere, Feminismes i LGTBI, Antònia Pulido, va ser designada per unanimitat com a nova Presidenta.

La regidora de Sant Pere de Ribes, Antònia Pulido, que va assistir a la fira amb el regidor de Fires, Consum i Comerç Local i Mercats, Juan García, va mostrar la seva intenció de treballar intensament per tal que la Xarxa i el llegat indià/americano tingui la visibilitat i el reconeixement que es mereix; “La gent ha de saber que darrera de les exitoses Fires que tenen lloc a diferents municipis de Catalunya hi ha un llegat i una història desconeguda per a la majoria de la població”.

S’ha de destacar que en els 10 anys de vida de la Xarxa aquesta és la primera vegada que una dona obté el càrrec. Joaquim Arnó, president del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme va ser escollit com a vicepresident i Eugeni Pibernat, regidor de Promoció econòmica i Turisme de Begur actuarà com a secretari. A més van ser escollits 3 vocals: Xavier Salmerón, regidor de cultura de Sitges, Marina Riudeubas, regidora de turisme de Torredembarra i Ona Curto regidora d’esports i turisme d’Arenys de Mar.

Actualment la Xarxa està formada per 18 municipis: Arenys de Mar, Begur, Blanes, Calonge-St. Antoni, Districte Sant Andreu de Barcelona, Lloret de Mar, Palafrugell, Sant Pere de Ribes, Sitges, Torredembarra i Tossa de Mar. A més del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme que inclou els municipis de: Canet de Mar, Caldes d’Estrac, el Masnou, Mataró, Premià de Mar, Sant Pol de Mar i Vilassar de Mar.

La Xarxa neix el 2008 amb la finalitat d’investigar, identificar i difondre el patrimoni material i immaterial dels indians/americanos a Catalunya. Amb aquest propòsit s’ofereixen un seguit de rutes que es poden a terme a cadascun dels municipis que integren l’entitat. Així doncs, al llarg d’aquest anys s’han realitzat accions tant a nivell cultural, patrimonial, com turístic. Editant fulletons d’itineraris culturals, llibres pedagògics per a les escoles, conferències, exposicions i ara estan immersos a aconseguir que la Xarxa de Municipis Indians sigui considera Itinerari Cultural del Consell d’Europa l’any 2020. Aconseguir aquesta certificació europea fa que la Xarxa tingui com a Pla d’accions enguany obrir l’entitat a poblacions de l’estat Espanyol, de Portugal, França i Itàlia.

El president dels últim 3 anys, Albert Robert de Lloret de Mar destaca que la Xarxa manté un bon pols i afirma que sentirem a parlar molt del llegat dels indians en els propers mesos ja que ha deixat sobre la taula projectes molt encoratjadors que farà que molts municipis de tradició indiana vulguin formar-ne part.