A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Salut

24/09/2019 11:21

Xerrada sobre la marxa nòrdica a Ribes i taller de les Roquetes.

Divendres passat, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, amb la col·laboració de l’empresa local Temps de Lleure i el Centre d’Atenció Primària de Ribes, va presentar a la Sala Josep-Lluís Palacios de la Casa de la Vila els tallers d’iniciació a la marxa nòrdica que es començaran a fer a partir d’octubre a Ribes en el marc dels objectius de promoure hàbits saludables i esportius entre la població, tal com recull el Pla de Salut Integral del municipi, segons va comentar la regidora de Salut Comunitària, Antònia Pulido. La iniciativa està pensada per a aquelles persones que des de el CAP consideren que els pot ser beneficiós per a la seva salut. Una cinquantena de persones hi van assistir interessades en aquestes caminades que es fan a ritme de dos bastons mà en mà  per informar-se sobre els beneficis físics de la modalitat i com apuntar-se al programa. Les inscripcions, que van a molt bon ritme, finalitzen el dia 4 d’octubre i s’han de fer al CAP Josep Bertran i Miret de Ribes (passeig de Circumval·lació, 86). El primer taller a Ribes s’iniciarà el proper dijous 17 d’octubre de 10 a 11.30 hores.

Els tallers són trimestrals i la durada de les sessions o sortides, que es fan un cop per setmana (els dijous), és d’una hora i mitja. A les Roquetes, que el mes de juny va estrenar les marxes nòrdiques, en començarà un altre el dia 3 d’octubre. Tots ells consten d’un acompanyament per part d’un monitor titulat en marxa nòrdica. Per fer-los es recomana portar roba còmoda i calçat adequat, i també una motxilla amb aigua i gorra. L’empresa subministra els bastons necessaris per a la pràctica d’aquest esport.

La Marxa Nòrdica o Nordic Walking és una activitat física en la qual s’afegeix a la forma natural de caminar l’ús actiu d’un parell de bastons específics. L’ús d’aquests bastons mitjançant una tècnica correcta integra l’activació de la part superior del cos en l’acte de caminar i, com a conseqüència, es produeix un impuls en el moment d’avançar. D’aquesta manera l’esforç físic es distribueix entre diversos grups musculars de tot el cos, d’una manera versàtil, equilibrada i correcta. La marxa nòrdica és una activitat física segura i eficaç que treballa el cos de forma simètrica i equilibrada amb l'objectiu de millorar el benestar físic i emocional dels que el practiquen. Una tècnica correcta de l'ús dels bastons ofereix una oportunitat per poder intensificar el procés de caminar, augmenta de manera significativa l'esforç muscular de la part superior del cos i augmenta també el ritme cardíac, entre altres aspectes.