Notícies

A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Ajuntament

25/07/2020 18:13

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha reforçat el sistema de videovigilància a diferents indrets del municipi amb 24 càmeres, que se sumen a les ja existents, amb la finalitat de protegir espais i zones d’interès públic, fer-los més segurs i millorar el civisme. El nou dispositiu inclou dues càmeres específiques de lectura de matrícules a les entrades de les urbanitzacions de Can Lloses i Mas Alba, on també s’hi ha instal·lat dues més. Paral·lelament, s’ha renovat el centre de control a les dependències de la Policia Local. L’actuació ha tingut un cost de 182.571,55€, una xifra que inclou el manteniment dels dispositius per als propers tres anys.

Les càmeres s’ubiquen al Parc Pompeu Fabra (2), a la pineda de la Vilanoveta (1), a la zona del mercat de les Roquetes (3), al sector de la pista poliesportiva de Sant Agustí (2), a la plaça de Sant Jordi (2), a la plaça de l’Ermita de Sant Pau (2), al voltant de la Casa de la Vila (3), a la plaça de Catalunya de Ribes (2), al mercat ambulant de Ribes (3), a Can Lloses (2, 1 d’elles de lectura de matrícules) i a Mas Alba (2, 1 d’elles de lectura de matrícules).

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha destacat que aquesta actuació s’ha portat a terme “amb l’objectiu de controlar l’incivisme i de proporcionar més seguretat a les persones que viuen al municipi. El dispositiu ens permetrà dissuadir i controlar de manera més efectiva possibles actes de vandalisme i conductes poc respectuoses que acaben alterant la convivència en determinats llocs i de manera puntual, però on calia  incrementar la vigilància”. En aquest sentit, les noves càmeres estan instal·lades a diferents punts on s’han detectat de manera reiterada actes incívics o d’inseguretat.

 

Efectivitat provada en més de 130 municipis

Una de les novetats del dispositiu és la instal·lació de càmeres de lectura a les entrades de les urbanitzacions de Can Lloses i Mas Alba. A partir de la informació captada per aquests sistemes, la Policia Local pot millorar la seva feina, utilitzant-la de forma proactiva per a investigacions, anàlisi i reacció davant potencials amenaces, entre d’altres. Les càmeres de lectura de matrícules han ofert resultats molt positius en la seva operativa diària a més de 130 municipis.

El municipi disposava ja d’una vintena d’aquest tipus de dispositius exteriors en equipaments municipals com Can Puig, el Centre Cultural El Local i la Vinya d’en Petaca. En total, i amb la integració de les tres càmeres que ha instal·lat recentment el CAP de Ribes, el sistema estarà format actualment per 47 càmeres. A més, en un futur se’n podrien instal·lar més, tant fixes com temporals, en aquells indrets on sigui necessari per qüestions puntuals com abocaments il·legals o altres.