A més de les notícies, podeu consultar la selecció de vídeos relacionats amb la gestió muncipal i intervencions de membres del Consistori a Actualitat informativa de l'Ajuntament, així com altres notícies de Sant Pere de Ribes a canalblau.alacarta.cat.

 
Salut

30/07/2020 13:44

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha dedicat aquest dimecres, 29 de juliol, dos actes consecutius d’agraïment i reconeixement al voluntariat del municipi per la seva tasca durant la crisi de la Covid-19. Membres de col·lectius com l’ADF, Creu Roja, el Banc d’Aliments, les cosidores i cosidors de mascaretes o  la SEAT, així com d’altres empreses i particulars, han participat en les trobades que s’han fet a la sala Josep Lluís Palacios de Ribes i tot seguit a la sala polivalent de la Vinya d’en Petaca.

Tots dos actes, presentats per la periodista local Bàrbara Scuderi, han comptat amb les intervencions de representants de cadascun dels col·lectius i amb un parlament final de l’alcaldessa, Abigail Garrido. A més, s’ha passat un vídeo de reconeixement de la tasca duta a terme arran de l’aparició de la pandèmia i s’ha lliurat als assistents un document d’agraïment i un llapis USB amb l’audiovisual projectat.

L’entrada d’assistents ha estat mitjançant control d’accés amb mesures de seguretat (mascareta obligatòria, dispensador de gel hidroalcohòlic i presa de temperatura). En total, els dos actes han aplegat més d’un centenar de persones que també han estat obsequiades amb un clavell blanc.

L’ADF i la desinfecció de carrers

En representació de l’ADF 307 de Sant Pere de Ribes, Sandra Cuello ha explicat a l’acte de Ribes que en començar la crisi van assumir les tasques de desinfecció dels carrers i espais comuns perquè “no ens podíem quedar de braços plegats. En ser la primera ADF en fer-ho, els primers dies estàvem molt nerviosos, gairebé sense parlar entre nosaltres, per no dir que estàvem espantats, davant d’allò al que ens enfrontàvem, que no sabíem ben bé el que era. Nosaltres només sabíem que hi havíem de ser-hi”.

Des del Banc d’Aliments del Voluntariat de Sant Camil, Enric Pérez ha tingut unes paraules per al petit grup, “de valentes sobretot”, que en ple confinament van decidir que s’havia de fer alguna cosa. “Els hi va agafar una mica de bogeria i van decidir que no es podia repartir aliments al magatzem, sinó que s’havia d’anar a les cases. Es va anar a les llars de 604 famílies de Roquetes i Ribes i d’aquí el nostre agraïment”.

Una de les cosidores i cosidors, Irene Vidal, ha recordat l’experiència viscuda per aquest col·lectiu en uns moments en què “s’han recuperat valors com la solidaritat”. “Hem estat moltes persones que per diversos camins i motivacions ens hem trobat, en aquest cas per cosir, cadascú des de la seva casa, amb la seva màquina, com podíem, trencant agulles, faltant-nos fil, amb les robes que teníem... Ha estat així, però ha estat bonic”, ha ressaltat.

Per la seva banda, Joan Carles Tortolero, de l’empresa SEAT, ha explicat que la malaltia “ens ha canviat i nosaltres ens hem transformat”. “He vist menjadors de casa transformant-se en tallers cosidors, i nosaltres a SEAT també ho hem fet. Vam començar amb els respiradors (200 unitats diàries), després el nostre departament de manteniment s’hi va posar amb les mascaretes (més de 2.000 diàries) i també vam posar a disposició de les autoritats flotes de cotxes per tal d’ajudar. Ara toca complir amb les tres M (mascaretes, metres i mans), perquè això no s’ha acabat”.

“El que s’ha viscut aquests dies parla molt d’un poble”

L’alcaldessa, Abigail Garrido, ha tingut paraules d’agraïment per a tot el voluntariat. “És impressionant veure la sala com està. Vosaltres sou representació de molta gent que no ha pogut venir. Per tant, quin gran equip! Quin gran poble que tenim! No pensàvem que ens vindria aquesta pandèmia ni que seria tan dura. Aquí ha estat, justament, la grandesa que s’ha viscut aquests dies. No m’he sentit mai sola i això parla molt d’un poble i de que les persones que vivim aquí sentim que no som individus aïllats, sinó que formem part d’una comunitat”.

Els actes de reconeixement posen punt i final a dues jornades intenses en què la institució ha dedicat la seva atenció als protagonistes de la pandèmia al municipi. Dimarts es van oferir dos memorials, un a les Roquetes i l’altre a Ribes, en record a les persones del municipi que han perdut la vida en el context de la crisi de la Covid-19 i en suport als seus familiars. Dimecres, ha estat el torn del voluntariat. Els vídeos amb l’enregistrament dels quatre esdeveniments es poden seguir a través del canal de Youtube de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. A més, hi ha una galeria de fotografies dels actes disponible al perfil institucional de Facebook.